Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több száz megelőzéssel kapcsolatos üzenet és figyelmeztetés, ugyanakkor számos bírság a COVID elleni ellenőrzéseket követően

Illusztráció/Timpolis

 

 

 

 

 

A COVID-19 vírusos megbetegedés megelőzésére irányuló, a Belügyminisztérium és az illetékes hatóságok által 2020 augusztus 16-án végrehajtott tevékenysége Hargita megyében:

Az utóbbi 24 órában a Belügyminisztérium alkalmazottai tevékenykedtek Hargita megyében a Prefektusi Intézmény koordinálásával, az egészségügyi intézkedések betartását ellenőrizve a forgalmas helyeken.

A 45 szakembert, köztük 32 rendőrt, 7 csendőrt, 2 tűzoltót, 4 helyi rendőrt számláló ellenőrző csoportok főként bevásárlóközpontokban és azok szomszédságában, közétkeztetési egységekben, szabadidő eltöltésére alkalmas területeken, zsúfolt területeket, valamint tömegközlekedési járműveket ellenőriztek, 78 helyszínt, úgymint vendéglők, parkok, szálláshelyek, piknikre és kikapcsolódásra alkalmas területek.

Továbbá 12 tömegközlekedési járművet ellenőriztek, 173 személyt igazoltak le, 15 esetben megállapították, hogy nem tartották be a személyes védelemre vonatkozó előírásokat.

Az előző akciókhoz hasonlóan, több száz megelőző és figyelmeztető üzenetet küldtek ki, úgy gazdasági egységeknek, mint magánszemélyeknek, ugyanakkor 23 esetben büntettek is, ebből 15 esetben a személyes védelemre vonatkozó előírások megszegéséért, illetve 8 esetben a 161/1991-es törvény COVID-19 kontextusában való megszegéséért, összesen 10.000 lej értékben.

Az egész közösség egészségének védelme érdekében folytatott tevékenységek a következő időszakban folytatódnak, ebben az értelemben azt javasoljuk, hogy minden polgár tartsa be az egészségvédelmi intézkedéseket, mind saját biztonsága, mind mások védelme érdekében.

Arra is emlékeztetjük a gazdasági szereplőket, hogy az új koronavírus terjedésének megakadályozására hozott intézkedések be nem tartása a tevékenység meghatározott időtartamra történő korlátozásával vagy felfüggesztésével is járhat.

Köszönet mindazoknak a magán- és jogi személynek, akik eleget tettek az új koronavírus által okozott fertőzés elterjedése elleni védelem szabályainak, valamint minden felelősségteljes polgárnak, akik megértették az egészségvédelmi intézkedések fontosságát.

 

 

 

 

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük