Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Székely Zoltán székelyudvarhelyi fizikatanár Mentor Díjban részesült

 

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány kihirdeti a 12. alkalommal megrendezett Mentor Díj nyerteseit. A díjazási gálának tegnap este a Bukaresti Nemzeti Színház adott otthont. A saját tanítványaik által jelölt tanárok és edzők által elért kiemelkedő eredményeket nyilvánosan is elismerték, a díjazottak 8000 lej pénzjutalmat és egy trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását vehették át.

A Mentor Díjat 2010-ben alapították és azóta évente adják át, igazolva ezáltal is a tanárok és edzők számára, hogy a diákjaik, a szülők és azok a közösségek, amelyekben tevékenységüket kifejtik, egyaránt elismerik munkájukat. Olyan oktatókat díjaznak, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, és akiknek áldozatvállalása, munkája pozitívan befolyásolta tanítványaik életét és fejlődést, nagyban hozzájárult képességeik kibontakoztatásához.

„Egy japán közmondás szerint a középszerű tanárok beszélnek, a jó tanárok magyaráznak, a magas szintű tanárok demonstrálnak, a kivételes tanárok pedig inspirálnak, és valóban mentorálást végeznek. Sok edzőre, tanárra, mentorra van szükségünk az inspirációhoz” – mondta a díszvendég, Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, olimpiai kardvívó bajnok.

A gála házigazdái Andreea Borțun és Alexandru Ion színművészek voltak, az Ideo Ideis országos ifjúsági színházi fesztivál alapítói, akik 2019-ben Mentor-díjat nyertek.

Ezzel egy időben a Gála keretében hivatalosan is bejelentették a Mentor Díj következő, 13. kiírási időszakának kezdetét. Így 2022. december 31-ig bárki jelölhet olyan pedagógust, edzőt, aki fontos szerepet vállalt a nevelési út támogatásában, alakításában.

„A Közösségért Alapítvány honlapján bárki jelölhet, saját és csoport nevében is. A jelöléseknek körvonalazni kell a jelölt szakmai és emberi tulajdonságait, és ki kell emelniük mentori szerepét a tanítványok életében és karrierjében. A benyújtott jelölések értékelése elsősorban az ezen jelölésekből származó információk, beszámolók és részletek alapján történik” – mondta el András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A 2021-es Mentor Díj díjazottjai:

  • Alina Ciuculescu Moțea, vívóedző, Bukarest
  • Ionel Cordovan, romani nyelvtanár, Nagyvárad
  • Liana Poema Dondoe, zenei nevelés, Krajova
  • Muszka Pál Anna Éva, óvónő, Kolozsvár
  • Crina Popescu, könyvtáros, Pietrari, Vâlcea
  • Adrian Rădulescu, úszóedző, Bukarest
  • Cosmin Simtion, történelem- és földrajztanár, Rüsz, Szelindek, Szeben
  • Székely Zoltán, fizikatanár, Székelyudvarhely
  • Tőkés Árpád, tájfutóedző, Kolozsvár
  • Doina Lavinia Zanfir, zongoratanár, Szászrégen

A nyertesek karrierjének néhány részletét bemutató videó itt megtekinthető.

További részletek: www.molromania.ro/hu , www.pwntrucomunitate.ro/hu
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.