Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Illegális fakivágás és falopás Etéden. Az erdészek tíz csonkot fedeztek fel

 

 

Illusztráció

Legalább tíz fa törvénytelen kivágását és eltulajdonítását jelentették be Etéd térségében, a helyszínre érkező rendőrök felfedezték, hogy a fákat annak a cégnek az alkalmazottja vágta ki az adminisztrátor felszólítására, amelyik az érintett terület birtokosa.

2020 december 2- án az etédi rendőrséget arról értesítette a parajdi magánerdészet, hogy egy ellenőrzést követően az erdészek 9 bükkfacsonkot és egy gyertyáncsonkot fedeztek fel egy 65 éves székelykeresztúri férfi tulajdonában levő erdőterületen.

Az erdészeti szakemberek által elvégzett ellenőrzést követően a konkrét kutatási és vizsgálati tevékenységek során megállapítást nyert, hogy a fákat illegálisan, illetve a kivágásra feljogosító bélyegzés nélkül vágta le egy 21 éves etédi férfi, annak a cégnek az alkalmazottja, amelynek adminisztrátora a kérdéses föld tulajdonosa, annak sürgetésére és utasítására.

Ilyen körülmények között a vizsgálat folytatódik, egyrészt a nemzeti erdőalapon kívüli fák kivágása és az országos erdészeti alapból levágott fák lopása, másrészt a törvénytelen fakivágás és a kivágott fa ellopása bűntettének elkövetése miatt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.