Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A fák illegális vágása és metszése Csíkszeredában a környezetbiztosok figyelmének középpontjában

 

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség a köztérben megjelent információk nyomán feljelentést tett a fák Csíkszereda közigazgatási területén történt illegális kivágásával és metszésével kapcsolatban.

A környezetvédelmi biztosok és a polgármesteri hivatal képviselője megvizsgálták a helyszínt, ellenőrizni fogják a munkálatok jogszerűségét, valamint azok személyazonosságát, akik ezeket a munkákat elvégezték.

“Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a zöldfelületek karbantartását tulajdonosaik és adminisztrátoraik biztosítják, és csak a helyi közigazgatás általi szabályozások és a megyei környezetvédelmi ügynökség által kiadott jóváhagyás megszerzése után valósulhatnak meg” – mondta a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség.

A fák és cserjék engedély nélküli kivágása vagy károsítása, a virágdíszek és a gyep károsítása, a természetes vakondtúrások, a madárfészkek és az állatmenhelyek, a meglévő építmények, valamint a zöldterületeken található haszon- és díszberendezések megrongálása kihágásnak minősül, és 200-tól 1000 lej pénzbüntetéssel büntetendő magánszemélyek esetében, és 1000-től 5000 lejig jogi személyeknél.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük