Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Terapia S.A. Favipiravirt adományoz a romániai kórházaknak a COVID kezelésére

Az Egészségügyi Minisztérium kérésére Románia kormánya 2021. október 28-án jóváhagyta gyógyszeradománynak az Egészségügyi Minisztériumon keresztül történő elfogadásáról szóló határozattervezetet, és ezen gyógyszerek szétosztását a COVID-19-ben szenvedő betegeket kezelő egészségügyi egységeknek. Ezzel a jogszabállyal az Egészségügyi Minisztérium elfogadja a 48 500 doboz Favipiravirum adományt a Terapia S.A. cégtől.

Az Egészségügyi Minisztérium ezt a gyógyszert ingyenesen kiosztja a COVID-19 betegeket kezelő egészségügyi egységekben.

“Nagyra értékeljük a Terapia S.A. gesztusát, amellyel a román betegek segítségére van” – mondta Cseke Attila ideiglenes egészségügyi miniszter.

Emlékeztetünk arra, hogy ebben a hónapban az Egészségügyi Minisztérium szabályozta, hogy a Favipiravirt ambulánsan, a kórházakon belüli zártkörű patikákon keresztül, orvosi rendelvényre adják ki, a fertőző betegségek bizottságának szakembereinek ajánlása szerint.

A SARS-Cov-2 vírussal fertőzött betegek kezelésére vonatkozó Nemzeti Protokoll értelmében a FAVIPIRAVIR gyógyszert az új koronavírus fertőzésének enyhe és közepesen súlyos formái esetén a betegség első hetében javasolt alkalmazni.

Favipiravir– A FluGuard 200 mg filmtabletta (favipiravir) vírusellenes gyógyszert a SARS-CoV-2 vírusfertőzés kezelésére alkalmazzák felnőtteknél, a COVID-19 enyhe vagy közepes formáiban.

A favipiravir-kezelés szerepel a SARS-CoV-2 vírusfertőzés kezelésére vonatkozó, Romániában engedélyezett protokollban, amelyet a COVID-19 kezelésére a jóváhagyott javallaton kívül alkalmaznak (off-label használat). A gyógyszert az orvos által előírt módon kell adagolni. Az orvos által javasolt adagok és a kezelés időtartama eltérhet a Fluguard betegtájékoztatójában említettektől. Teratogén kockázattal járó gyógyszer (rendellenességet okoz pl. terhesség, szaporodás stb. során). Májkárosodást és megnövekedett húgysavszintet (hiperurikémia) okozó gyógyszer.

A páciens egy nyilatkozatot ír alá.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.