Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A székelyudvarhelyi “Marin Preda” Gimnázium előtti telket megtisztították

 

A székelyudvarhelyi “Marin Preda” Gimnázium előtti, elhanyagolt állapotú telket megtisztították.

Ezt a gimnázium igazgatója, prof. Ștefan Nuț erősítette meg nekünk: „Volt egy csapat, nagy valószínűséggel a városházáról küldték ki, akik kitakarították, megtisztították a földet. Ez jó dolog, legalább most tiszta a terület.”

A témával kapcsolatos részleteket az alább mellékelt cikkekben találnak:

http://Lehangoló a székelyudvarhelyi Marin Preda Elméleti Líceum előtti tér látványa

http://Székelyudvarhelyen csak azért elhagyott egy terület, mert az egy román iskola előtt található?

 

 

archív fotó

 

Ugyanakkor megkérdeztem a “Marin Preda” Gimnázium igazgatóját, hogyan indult az új tanév, aggódik-e a rezsi fizetése miatt, tekintettel arra, hogy a számlák egyre magasabbak, de azt is, hogy mit gondol az oktatási rendszeren belüli változásokról.

„Alkalmazkodási időszakban vagyunk, ismétléssel. Voltak nehéz időszakaink, mint például a járvány. Ezeken is túl leszünk. Meg fogjuk találni a megoldásokat” – mondta prof. Ștefan Nuț.

Az Oktatási Minisztérium változtatásaival kapcsolatban az igazgató megemlítette, hogy ezek végrehajtása folyamatban van, és mindent megtesznek a legjobb eredmény érdekében. Szerinte jó dolog a tanulási modulok bevezetése, mert az évek során a jelek szerint a diákok és a tanárok is elfáradtak az erőfeszítésben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.