Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ingyenes Babeș-Papanicolau és HPV szűrés székelyudvarhelyi és környéki nőknek a városi kórházban

 

A Székelyudvarhelyi Városi Kórházban létrehozott szűrőhálózaton belül ingyenes PAP-kenetre és HPV-vizsgálatra kérhetnek időpontot a székelyudvarhelyi és környékbeli nők.

Az egészséges nők ambuláns szűrési ellátáshoz való könnyű hozzáférése érdekében előzetesen telefonon kérjenek időpontot, hétfőtől-péntekig 08.00-14.00 óra között, a 0723.111.359 (Családtervezési Iroda) telefonszámon.

A mintavételre a családtervezési kabinetben kerül sor, Bethlen Gábor utca 72, hétfőtől péntekig 8:00- 14:00 óra között.

A szűrőprogram részeként a nőktől mintát vesznek PAP-kenet vizsgálatra a 24-29 éves korosztályban, valamint HPV-vizsgálatra a 30-64 éves korosztályban, a méhnyakrákot megelőző elváltozások felfedezése érdekében.

Az összes elérhető orvosi szolgáltatás, nevezetesen szakorvosi konzultáció, PAP-teszt, HPV-teszt, a méhnyak diszpláziás elváltozásainak korai diagnosztizálása, kolposzkópia, a méhnyak rákmegelőző elváltozásainak kimetszése vagy ablatív kezelése, szociális és pszichológiai támogatás INGYENES, a projekten belül van finanszírozva.

A vizsgálatra érkező nőktől kérik, hogy személyi igazolványukat vigyék magukkal.

Munkavezető Dr. Cosmina Cristina Uzun, projektmenedzser

Mariana Moldovan Negoita, IEC szakértő
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.