Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tesztelik a szabadságról visszatérő kórházi alkalmazottakat

A szakszemélyzet és a páciensek védelme érdekében koronavírus-tesztet végeznek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a szabadságról visszatérő alkalmazottaknak.

2020 augusztus ötödikétől kötelező módon RT-PCR tesztet végeznek az esetleges koronavírus fertőzés kimutatására minden olyan kórházi alkalmazott számára, akik hét naptári napnál több ideig távol voltak munkahelyüktől. A szabadságról visszatérők az Egészségügyi Ellátással Összefüggő Fertőzéseket Megelőző Osztály munkatársaival kell felvegyék a kapcsolatot és munkába állásuk előtt 24 órával végzik el a tesztet számukra, ingyenesen.

„A fertőzések országos és megyei helyzetének alakulása határozott intézkedéseket követel meg tőlünk is, a kórházban bennfekvő páciensek és az őket ellátó személyzet biztonsága elsődleges. Augusztusban sok munkatársunk veszi ki a pihenőszabadságát, megnő a fertőzésveszély, ezért tesszük meg ezt a megelőző lépést. Anyagilag nagy áldozatot jelent ez a kórháznak, hisz például csak augusztusban ez mintegy kétszáz tesztet jelent, de bízom benne, hogy meglesz az eredménye az óvintézkedésnek” – mondta dr. Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban 1280 alkalmazott dolgozik.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük