Tiltott kereskedelem ellen küzdenek a Hargita megyei csendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Folyó év február 29-én Hargitai megyei csendőrök ruhaneműt és konyhai eszközöket foglaltak le elkobzás végett.

A maroshévizi 5-ös számú csendőrkülönítmény tagjai Galócás területén felfigyeltek egy férfire, aki törvénytelenül árusított ruhaneműt és konyhai eszközöket.A javakat elkobozták,a férfire a 12/1990-es törvény,második cikkely,1-es alpont alapján 500 lej pénzbüntetést róttak ki.

Ezen az úton újból felhívjuk a figyelmet,hogy „bármilyen termelési,árusítási vagy szolgáltatási tevékenység, amely nem törvényes úton történik,valamint különböző termékeknek, a polgármesteri hivatalok,megyei tanácsok vagy prefektúrák által arra kijelölt helyeken kívüli árusítása”törvénybe ütköző cselekedetnek minősül és 500-5000 lej közti pénzbüntetéssel büntethető,a 12/1990-es számú törvény alapján.

A biztonság fokozása érdekében a csendőrök javasolják a lakosságnak,hogy értesítsék a legközelebbi csendőrjárőrt ,ha idegenek kínálnak megvételre különböző portékákat és ne bátorítsák az efféle cselekedeteket.

Közszolgálati és Információs Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy