Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A román nyelv tanulására és román nyelven való olvasásra ösztönzik a magyar fiatalokat

Foto: http://biblioteca.judetulharghita.ro

Jutalomeső zárta a megyei könyvtár Román Nyelv Napja alkalmából indított kincskereső versenyét, közli a könyvtár vezetősége.

Ötven, 8 és 62 év közötti, játékos kedvű résztvevő jelentkezett a könyvtár kincskereső játékába. 300 elrejtett könyv került a játékosok birtokába, 15 fényképet és 11 román nyelvű dolgozatot díjaztunk.

Jó volt megtalálni a csomagot! (Balogh Hanna,11 éves)

Először elszomorodott, de a következő pillanatban elhatározta, hogy elolvassa ezeket a könyveket és megtanulja azt a nyelvet. (Nagy Kinga, 24 éves)

Örülj a lehetőségnek, amikor rád mosolyog! (Asandei Georgiana, 16 éves)

Azóta (…) egyre komplexebb emberré válik és egyre több élettapasztalata van. (Oanea Cristian Marc, 13 éves)

Természetesen várom, hogy élvezhessem az egyes kincsek elolvasását, és meg akarom győzni a családomat és a lehető legtöbb barátomat, hogy olvassák el ezeket a könyveket, hogy megoszthassuk az olvasás során szerzett élményeket. (M.S. 49)

És a tánc a könyvekkel folytatódik és folytatódik, mert vannak hívások, és a tánclépések hozzám tartoznak, irányítani tudom a ritmust az új kalandokban a szavak világában. (Kiss Csilla, 42 év)

A szervezők gratulálnak a nyerteseknek, és köszönetüket fejezik ki a játékot támogató magánszemélyeknek, könyvkiadóknak, valamint Hargita Megye Tanácsának.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.