Tizenkilenc termelő kapta meg a Székely Termék védjegyet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A mandátum utolsó soros havi ülésére került sor

Tizenkilenc termelő kapta meg a Székely Termék védjegyet

A jelenlegi testület utolsó soros havi ülését tartotta Hargita Megye Tanácsa június 14-én, a csíkszeredai megyeházán ünnepélyes keretek között, amikor tizenkilenc hagyományos és helyi termékeket előállító termelőnek adtak át oklevelet, amely feljogosítja őket a Székely termék közösségi védjegy használatára. A védjegyet kézműves- és népművészeti termékekre, méhészeti és tejtermékekre állították ki. A védjegy átadásával a megyei tanács a helyi termelőket igyekszik támogatni, valamint a helyi, székely termékek fogyasztásának népszerűsítésére tesz erőfeszítéseket. Borboly Csaba megemlítette a székely termékek Ozosep bukaresti kiállításán elért nagy sikereit és fontosságát.

Az ülés napirendi pontjai között szerepelt a Hargita Megye Tanácsa Kisvíz programjából Székelypálfaván elkészült az ivóvízrendszer átadása Farkaslaka ügykezelésébe a beruházás működtetés céljából. Hargita Megye Tanácsa által lebonyolított megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt részeként jóváhagyták a szentegyházi nem EU-konform lerakó tehermentesítési munkálatainak műszaki tervét. Ugyanakkor megszavazták Hargita Megye Tanácsa részvételét a „Közös Agrárpolitika (KAP) tájékoztatási intézkedései támogatása” program keretében finanszírozott nemzetközi projektben.

Az ülésen Barti Tihamér alelnök a megyei tanács által az elmúlt években megvalósított beruházásokat mutatta be, Incze Csongor alelnök az általa koordinált főépítészi hivatalt, annak részeként az útkarbantartást ismertette.

Borboly Csaba röviden bemutatta az intézmény elmúlt mandátum idején kifejtett tevékenységét, kifejezve köszönetét a kollégák felé, mert „nem voltak könnyű évek, kihívásokkal és nehézségekkel találkoztunk. Büszkéknek kell lennünk, hogy hatékonyan dolgoztunk itt Hargita megyében függetlenül a politikai hovatartozástól, összetartásról tettünk tanúságot és együttműködtünk, figyeltünk egymásra és egyhangú szavazattal is döntöttünk olykor”, mondta Borboly Csaba.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy