Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Faápolás: milyen láncfűrészt válasszunk?

Ahhoz, hogy kertje vagy udvara tiszta és szellős legyen, a fák gyakori nyesésére, ápolására van szükség. Ehhez kell az ideális felszerelés, egy láncfűrész. A piacon nagyszámú, különböző jellemzőkkel rendelkező láncfűrész-modell található. De ha a közepes minőséget választja, az eredménytelen vagy akár veszélyes is lehet. A legjobb választás érdekében olvassa el az alábbi sorokat.

Mérje fel az igényeit

Mindenekelőtt ne feledje, hogy a láncfűrész kiválasztása az elvégzendő munkától, valamint a vágandó/ápolni kívánt fa fajtájától függ. Számos láncfűrész létezik, amelyek ideálisak a fák ápolására.

Vegye figyelembe a vágandó / ápolni kívánt fa átmérőjét, amely lehetővé teszi a láncfűrészlánc hosszának és erősségének helyes kiválasztását. Előnyös, ha ez a hosszúság megegyezik a fa méretével. Ha olyan fa ágait kell levágnia, amelynek átmérője legfeljebb 25 centiméter, akkor választhat akkumulátoros láncfűrészt. Ha az átmérő legfeljebb 45 centiméter, akkor az elektromos láncfűrész ideális. De ezeken a méreteken túlmenően válasszon professzionális benzinmotoros láncfűrészt a nagyobb hatékonyság érdekében. Ezen az oldalon kiválaszthatja a láncfűrész modellt igényeinek és a követelményeknek megfelelően.

A láncfűrész modell kiválasztásakor figyelembe kell venni a fűrészáru jellegét. A kéreg keménységétől függően kiválaszthatja a megfelelő láncfűrészt:

  • kevésbé kemény fák: gyümölcsfák, nyír, kőris, gesztenye;
  • kemény fák: gyertyán, bükk, tölgy;
  • puhafa: fenyő, tengerparti fenyő;

Kényelem használat közben. Saját biztonsága és a fák ágainak egyszerű ápolása/vágása érdekében olyan láncfűrészt kell választania, amely kiváló kényelmet garantál a használat során. A készülék ergonómiáját érdemes figyelembe venni vásárláskor.

A láncfűrész főbb jellemzői

A piacon számos láncfűrész-modellt talál különféle jellemzőkkel. Mindegyikük nagyobb vagy kisebb teljesítményt és arányos hatásfokot kínál.

Motor és henger teljesítménye. Az ideális láncfűrész vásárlásakor az első szempont a motor teljesítménye. Ez wattban van kifejezve, és különösen fontos, ha elektromos láncfűrészt választ. Emellett a motor hengere (cm3 vagy cc) kulcsszerepet játszik a láncfűrész működésében: minél nagyobb, annál jobb. Ha gyantás vagy nagyon kemény kérgű fát szeretne vágni, akkor ügyeljen arra, hogy nagy hengeres láncfűrészt válasszon. Általában három kategóriát találhat:

  • Kisebb láncfűrészek 30 cm3 és 35 cm3 közötti hengerrel;
  • Erősebb modellek 35 cm3-es és 50 cm3-es hengerrel;
  • Nagyon erős láncfűrészek professzionális használatra, 125 cm3-es hengerrel.

A lánc jellemzői. Rendkívül változatos, 11 és 120 centiméter közötti lánchosszúságú láncfűrész modelleket talál. Figyelembe kell venni, hogy a lánc mérete arányos marad a motor teljesítményével és egyenlő a vágandó törzs átmérőjével. A fák ápolásához válasszon 35-50 cm lánchosszúságú láncfűrészt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.