Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 2 millió lej az állami költségvetésből Csíkszereda önkormányzatának iskolai ösztöndíjakra

Az állami költségvetésből 2,17 millió lejt különítettek el Csíkszereda önkormányzatának, az iskolai ösztöndíjak fedezésére. A város támogatást kapott a sajátos nevelési igényű tanulók támogatására is, valamint az oktatási intézmények fenntartási költségeire is. Az önkormányzati testület mai, szeptember 13-i ülésén belefoglalták az új összegeket az idei költségvetésbe.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, gyermek, álló és szöveg

 

Ezzel egyidejűleg az ülés során módosultak egyes középületek rehabilitációjára vonatkozó támogatási igényekkel kapcsolatos döntések, a saját költségek optimalizálása érdekében.

További 2 millió 175 ezer lejjel kiegészítve most 4,63 millió lejt tesz ki a csíkszeredai ösztöndíjak idei állami támogatásának teljes összege. A mai rendkívüli ülésén döntött a helyi képviselő-testület az egyes oktatási szintekre elkülönített összegekről. A csíkszeredai önkormányzat költségvetésében ugyanakkor a sajátos nevelési igényű tanulók (CES) támogatási összege is szerepelt: 147 ezer lej. Fenntartási kiadásokra ezúttal nem sok pénz jutott – mindössze 37 ezer lej -, de idén már elérte az 5,6 millió lejt az állami forrásból erre a célra átcsoportosított összeg.

A költségvetés módosítása mellett a képviselőtestület úgy döntött, hogy három középület (a városháza székhelye és ügyfélközpontja, valamint a Csíki Játékszín) felújítási projektje keretében nem fordít 175 ezer eurót saját forrásból elektromos töltőállomások telepítésére. Ennek a megközelítésnek az az oka, hogy a város több projektet nyújtott be elektromos töltőállomások telepítésére. Így az önkormányzat az említett összeget más célokra fordíthatja.

  • Csíkszereda Városháza Sajtóirodájának tájékoztatója

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.