Több mint két ezer diák részesül „Líceumi pénzben” vagy szakoktatási ösztöndíjban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

bani-de-liceuA 2015-2016-os tanévben több mint kétezerre tehető azoknak a tanulóknak a száma, akik pénztámogatásban részesülnek az állam részéről. 824 „Líceumi pénzben”, míg 1463 szakoktatásban résztvevő diák kap ösztöndíjat a Hargita Megyei Tanfelügyelőség Agerpres-nek adott tájékoztatója szerint.

„Líceum pénzt” azok a diákok kapnak, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem több vagy egyenlő 150 lejjel. A diákok 180 lejt kapnak havonta, az érettségire való felkészülés és az érettségi vizsga időszakát is beleértve.

A támogatás megvonható a tanulótól, ha hiányzásai vannak, ha több napra fel van függesztve a tanórákról, ha a magaviseleti jegye alacsony vagy kicsapják az iskolából.

A „Líceumi pénz”-ben részesülők száma kisebb a tavalyi tanévhez viszonyítva. Akkor 1067 gyerek volt jogosult erre a juttatásra. A csökkenő szám azzal magyarázható, hogy a benyújtott dossziék nem feleltek meg a kritériumoknak.

A szakoktatási ösztöndíj minden szakiskolába járó diákot megillet, értéke 200 lej. A szakiskolás diákok nem részesülhetnek mindkét fajta pénzsegélyben.

A tanfelügyelőség szerint az iskolák és a városházák szintjén egyéb, diákoknak szánt szociális programok is folyamatban vannak, amelyekről viszont még nincsenek összesített adatok.

Forrás:voceatransilvaniei.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy