Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint két ezer diák részesül „Líceumi pénzben” vagy szakoktatási ösztöndíjban

bani-de-liceuA 2015-2016-os tanévben több mint kétezerre tehető azoknak a tanulóknak a száma, akik pénztámogatásban részesülnek az állam részéről. 824 „Líceumi pénzben”, míg 1463 szakoktatásban résztvevő diák kap ösztöndíjat a Hargita Megyei Tanfelügyelőség Agerpres-nek adott tájékoztatója szerint.

„Líceum pénzt” azok a diákok kapnak, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem több vagy egyenlő 150 lejjel. A diákok 180 lejt kapnak havonta, az érettségire való felkészülés és az érettségi vizsga időszakát is beleértve.

A támogatás megvonható a tanulótól, ha hiányzásai vannak, ha több napra fel van függesztve a tanórákról, ha a magaviseleti jegye alacsony vagy kicsapják az iskolából.

A „Líceumi pénz”-ben részesülők száma kisebb a tavalyi tanévhez viszonyítva. Akkor 1067 gyerek volt jogosult erre a juttatásra. A csökkenő szám azzal magyarázható, hogy a benyújtott dossziék nem feleltek meg a kritériumoknak.

A szakoktatási ösztöndíj minden szakiskolába járó diákot megillet, értéke 200 lej. A szakiskolás diákok nem részesülhetnek mindkét fajta pénzsegélyben.

A tanfelügyelőség szerint az iskolák és a városházák szintjén egyéb, diákoknak szánt szociális programok is folyamatban vannak, amelyekről viszont még nincsenek összesített adatok.

Forrás:voceatransilvaniei.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.