Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

149 fáklyát gyújtanak meg az Úzvölgyében eltemetett hősök emlékére a Román Hadsereg Napján

 

Október 25-én, a Román Hadsereg Napján a románok az Úzvölgyi Nemzetközi Hősi Temetőbe tisztelegnek jelenlétükkel a román hősök előtt, akik az Úzvölgyében ontották vérüket, jelenti be Mihai Tirnoveanu orvos, a Calea Neamului Egyesület elnöke.

Az „Erdély Lelke” becenéven ismert személy ismertette az úzvölgyi hősöknek szentelt esemény programját. A jelenlevők sötétedéskor 149 fáklyát gyújtanak meg, amelyek mindegyike egy-egy hős nevét viseli, és akikről megemlékeznek az egyházi szertartás keretében, űgy ahogy megemlékeztek a Diadalívnél a román hadsereg budapesti bevonulásának 100. évfordulójáról.
3 comentarii la “149 fáklyát gyújtanak meg az Úzvölgyében eltemetett hősök emlékére a Román Hadsereg Napján

 1. Gazda Árpád

  Poate nu ati aflat: Oficiul National pentru Cultul Eroilor a clarificat inca in data de 12 iunie, ca in cimitirul de la Valea Uzului sunt inmormantati cel mult 11 militari romani, dintre care 8 cunoscuti, 3 necunoscuti. Conform documentarului publicat pe site-ul Ministerului Apararii Nationale cifra de 149 este gresita. Eroii despre care s-a crezut ca sunt inmormantati aici au fost initial inmormantati in Poiana Uzului, iar de acolo osemintele lor au fost mutate in cimitirul eroilor de la Comanesti. Va rog, nu mai creati tensiuni cu publicarea unor informatii care s-au dovedit a fi neadevarate! Studiati documentarul ONCE aici: https://once.mapn.ro/pages/view/175

  Válasz
 2. Stefan Somesean

  Rog cititorii sã citeascã cu atentie comunicatul oficial ONCE despre acest cimitir aici:
  https://once.mapn.ro/pages/view/175
  Vor putea consta, cã cei 149 de eroi români nu au fost înhumati la Valea Uzului ci la Poiana Uzului, iar ulterior au fost mutati la Comãnesti.
  Astfel este lipsit de sens sã fie omagiati altundeva, într-un cimitir unde sunt înhumati soldati ai armatei Austro-Ungare. Eu nu zic sã nu se orgaznizeze comemorarea la Valea Uzului, dar cei care se doc acolo e bine sã stie, cã omagiazã soldati ai armatei inamice.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük