Törvénytelen kereskedelem ellen küzd a csendőrség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Maroshévizi csendőrök ma február 4-én lefoglaltak és elkoboztak ruhaneműt és kölnit,megközelítőleg 2000 lej értékben.

A Ialomita megyei Barbulesti-i 26 éves férfit leleplezte a csendőrség egyik csapata amelyik a rendet és csendet felügyelte az iskolák környékén,miközben törvénytelenül árusította a fenti javakat Maroshévíz központjában.

Mivel a férfi nem tudta bizonyítani az áru származását,a helyi csendőr őrsre kísérték,ahol megbírságolták 500 lejre a 12/190-es törvénytelen kereskedelmet szabályozó törvény,2.cikkelye,1-es alpontja értelmében.

Ezen az úton említjük meg újra,hogy”termelési,kereskedelmi vagy szolgáltatási tevékenység folytatása olyan termékekkel amelyeknek eredete nem bizonyítható törvényesen”és”a polgármesteri hivatalok,megyei tanácsok,prefektúrák által erre ki nem jelölt helyeken való termékárusítás törvénybe ütköző cselekedetnek minősül és 500-5000 lej közötti bírsággal sújtható,az ide vonatkozó 12/1990-es törvény értelmében.

A fokozott biztonság érdekében a csendőrök azt ajánlják a lakosságnak,hogy értesítsék a legközelebbi járőrt,ha ismeretlenek különböző termékeket kínálnak nekik eladásra,ezáltal is magfékezve a törvénytelen kereskedelmet.

Közönségszolgálati Osztály

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy