Tot ce trebuie să ştii despre manichiura cu gel UV

0

Articol disponibil în: Română

Dacă eşti în căutarea unei soluţii pentru o manichiură care să dureze cel puţin două săptămâni şi pe care să te poţi baza în concediu sau în perioadele aglomerate când nu ai timp pentru îngrijirea unghiilor, poţi lua în considerare manichiura cu geluri UV! Aceasta va arăta impecabil până la două săptămâni, îţi protejează unghiile, este spectaculoasă şi, dacă ai materialele necesar, o poţi face şi tu, acasă.

Prin ce diferă manichiura cu gel de cea tradiţională?

Chiar dacă etapele de început sunt identice cu cele ale unei manichiuri tradiţionale, oja este înlocuită cu gelurile UV. Prin urmare, dacă vrei să îţi faci singură o manichiură cu gel, vei începe prin a tăia şi curăţa unghiile şi cuticulele şi continui prin aplicarea stratificată a gelurilor UV. Vor exista un strat de bază, unul pentru culoare şi un al treilea strat pentru protecţie. Fiecare strat aplicat este întărit pentru aproximativ două minute sub lampa UV.

În funcţie de model sau de intensitatea culorii, stratul de mijloc poate necesită dublă sau chiar triplă aplicare. Desigur, după fiecare nou strat de face fixarea sub lampa UV. 

Stratul final are rolul de a proteja manichiura şi poate fi mat sau strălucitor, în funcţie de preferinţe.

Cât durează manichiura cu gel UV?

Dacă este realizată corect, produsele au fost aplicate în strat subţire şi fixate adecvat de fiecare dată, manichiura cu gel UV poate dura între două şi chiar patru săptămâni, fără a se ciobi sau exfolia. 

Durata acesteia este condiţionată şi de viteza de creştere a unghiilor care încep să devină vizibile. Totodată, contează calitatea materialelor utilizate şi, în mod special, a stratului final de protecţie. 

Beneficiile manichiurii cu gel UV

  • Durează până la patru săptămâni fără a se deteriora sau a-şi pierde strălucirea.
  • Se usucă şi fixează sub lampa UV în maxim două minute şi nu mai trebuie să îţi faci griji că se va strica imediat după aplicare.
  • Folosind extensii, gelul UV se poate folosi pentru a modela şi lungi unghiile.
  • Este o metodă de întărire a unghiilor naturale şi, totodată, stimulează creşterea acestora.
  • Aplicarea este inodora.
  • Este uşor de curăţat. 

Este sigură manichiura cu gel UV?

Este posibil ca necesitatea utilizării lămpii UV să te facă să te gândeşti că manichiura cu gel poate avea efecte secundare precum ridarea sau pătarea pielii de pe mâini. Însă, datorită nivelului scăzut de raze UV, acest lucru este imposibil! 

Manichiura cu gel UV a devenit foarte populară în ultima vreme şi s-au făcut cercetări ample în ceea ce priveşte posibilele efecte secundare. Pentru că lămpile de fixare a gelurilor UV sunt diferite de cele ale paturilor de bronzat, manichiura este sigură şi nu afectează pielea sau unghiile. 

Pentru un plus de siguranţă şi confort, se poate aplica pe mâini un strat de protecţie solară. Totodată, alegând geluri UV de calitate, care nu conţin ingrediente precum formaldehida, toluenul sau ftalatul de dibutil care sunt toxice, poţi să fii sigură ca unghiile tale sunt în deplină siguranţă.

Gelurile UV pot deteriora unghiile?  

Dacă se folosesc produse de calitate, fără toxine, şi se realizează corespunzător atât aplicarea, cât şi îndepărtarea gelurilor UV, unghiile tale sunt în deplină siguranţă! Manichiura cu gel nu deteriorează unghiile. Singurul pericol constă în îndepărtarea inadecvată a acesteia şi folosirea produselor de proastă calitate. 

Îndepărtarea corectă a manichiurii cu gel UV

Metoda de îndepărtare a manichiurii cu gel diferă în funcţie de tipul produselor folosite. În vreme ce gelurile moi se înlătură prin lustruire şi îmbibare, cele dure se îndepărtează fără înmuiere. 

Ca regulă generală, dacă acetona nu înmoaie oja de pe unghii, vei avea nevoie de o pilă pentru suprafaţa unghiilor, iar în acest caz va trebui să lucrezi delicat şi să îndepărtezi cu răbdare fiecare strat. În acest mod permiţi acetonei să ajungă în profunzime şi să accelereze procesul de curăţare.

Oricât de  mult timp îţi va lua, îndepărtarea manichiurii cu gel UV trebuie realizată corect pentru a nu-ţi deteriora unghiile. Începe prin a aplica bile de bumbac îmbibate în acetona şi aşteaptă 10 minute înainte de a încerca să îndepărtezi primul strat. Poţi accelera procesul, poţi înfăşura un degetele în folie şi apoi într-un prosop fierbinte. După îndepărtarea ojei, aplica un ulei hidratant pentru mâini şi cuticule.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy