Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Három csíkszeredai tulajdonosi szövetséget bírságoltak meg a fák illegális kivágása és metszése miatt

A Hargita megyei Környezetőrség biztosai véglegesítették a kivizsgálást a közösségi médiában megjelent, a megyeszékhely területén, zöld övezeten lévő fák törvénytelen kivágásával és metszésével kapcsolatosan. Az ellenőrzés folyamán három tulajdonosi szövetséget azonosítottak, amelyek a munkálatokat engedély hiányában, vagy az engedély be nem tartásával végezték. Az erre vonatkozó törvénykezés értelmében a környezetbiztosok pénzbírságot alkalmaztak.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a zöld övezetek karbantartása a tulajdonosok és a lakószövetségek feladata, amelyet csakis a helyi önkormányzat és a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által kibocsátott engedély alapján lehet elvégezni.
A zöld övezeten történő, nem engedélyezett fakivágások, a fák és bokrok rongálása, a virágágyásokban és a gyepterületeken tett kár, valamint a madárfészkek, a közhasznú- és díszépítmények megsemmisítése kihágásnak minősülnek és magánszemélyek esetében 200 lejtől 1000 lejig terjedő pénzbírsággal büntethetőek, jogi személyek esetében pedig a bírság értéke 1000 lej és 5000 lej között van.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük