Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Három barnamedvét lőnek ki Hargita megyében

 

A Hargita megyei vadászalaphoz tartozó három barna medvét fognak kilőni a Környezetvédelmi miniszter rendelete alapján- tájékoztat az Agerpres.

A Hivatalos Közlönyben október 26-án, kedden megjelent rendelet szerint engedélyezik a barnamedve faj egy-egy példányának begyűjtését Hargita megyei vadászalapokból: 37-es Székelyvarság; 35-ös Ivó és 43-as Oroszhegy.

A barnamedve példányokat „lesből” módszerrel gyűjti be a környékbeli Vadász- és Sporthorgász Egyesület. A barnamedve példányokat csak azonosítás és gondos megfigyelés után lövik ki.

” A kedvezményezett a befogástól számított 7 napon belül köteles jelentést küldeni a befogási/begyűjtési tevékenység helyszínéül szolgáló területi közigazgatási egység környezetvédelmi hivatalának minden, a jóváhagyás alapján végrehajtott intézkedésről, a megszerzett vadászati ​​engedély másolatával együtt ”, szerepel a rendeletben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük