Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Házkutatások során szarvas trófeát, vadhúst és egyéb javakat találtak a Hargita megyei rendőrök

 

A hétvégén a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szintjén célzott akciót hajtottak végre Maroshévíz környékén, lehetséges orvvadászati tevékenység dokumentálása érdekében.

illusztráció

 

„Ezen tevékenységek során három házkutatási parancsot hajtottak végre egy 49 éves férfi tulajdonában levő több ingatlanban, ahol 5 őzbak trófeát, két szarvas trófeát, 50 kg szarvashúst, egy kg trófeafehérítéshez használt port, valamint egy vadászathoz használt csapdát találtak és koboztak el.

Több csontmaradványt is találtak, amely a jelenlevő állatorvos szerint szarvastól származnak, nevezetesen egy nőstény és egy hím szarvastól”, közli a Hargita Megyei Rendőrség.

A Hargita Megyei Rendőrség arról is tájékoztat, hogy a szóban forgó férfival kapcsolatban, aki nem szerepel az adatbázisokban halált okozó vadászfegyverek birtoklására jogosultként, nyomozás folyik a fegyverek és lőszerekre vonatkozó előírások be nem tartása bűncselekményének elkövetése miatt, halált okozó fegyver jog nélküli használata, orvvadászat, és tiltott körülmények között nyert vadhús szállítás miatt.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.