Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trupa INEFFABLE a înmânat banii adunați cu ocazia concertului caritabil susținut în decembrie unui tânăr talentat din sistemul de protecție harghitan

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Reprezentanții trupei INEFFABLE au înmânat suma adunată cu ocazia concertului caritabil susținut în data de 26 decembrie 2020 lui Simion Cristian Asan din cadrul Centrului de Plasament Bilbor – Casa de tip Familial Subcetate.

În seara zilei de joi, 18 martie, managerul trupei, Bodó István împreună cu cântăreața și flautista formației, Réka Kata Regián s-au deplasat la Casa de tip familial Subcetate, și în prezența șefului centrului, Trif Letiția, și a directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, Elekes Zoltán, au înmânat lui Simion Cristian Asan suma de 900 de lei, adunați în timpul concertului caritabil din 26 decembrie 2020 și a perioadei imediat următoare, când trupa a anunțat o acțiune de strângere de fonduri pentru copiii din sistem, talentați în muzică.

Potrivit managerului trupei, concertul caritabil din decembrie a fost de fapt continuarea festivalului caritabil „Muzicieni Harghiteni pentru copii harghiteni” din 2019, la care a participat și trupa INEFFABLE.

Bodó István a declarat că banii adunați în 2019 au fost folosiți pentru susținerea activităților sportive și culturale ale beneficiarilor talentați din sistemul de protecție a copiilor din Harghita. Copiii care doreau să își dezvolte aptitudinile muzicale, sportive sau alte competențe, au avut posibilitatea de a solicita sprijin financiar pentru cursuri sau pentru echipamente. Șase dintre copii au solicitat sprijin pentru finanțarea studiilor în domeniul muzical, iar în cursul anului următor au continuat să studieze muzica. „Ne-a plăcut mult seriozitatea lor, am considerat că au un fel de chemare pentru muzică. Dorind să îi sprijinim în continuare, ne-a venit ideea ca după concertul caritabil din 26 decembrie să organizăm o acțiune de strângere de fonduri, cu scopul de a sprijini pe cel mai talentat dintre acești șase copii. Am anunțat un concurs între ei, și am primit de la fiecare câte un material filmat. Membrii trupei au ales câștigătorul, pe baza unui punctaj. Simion Cristian a fost cel ales, lui i-am înmânat joi seara donația în valoare de 900 de lei”, a spus Bodó István.

Reprezentanții trupei au fost vizibil marcați de mediul în care trăiesc beneficiarii de la Subcetate, de primirea călduroasă de care au avut parte, de relația angajaților cu copiii, și nu în ultimul rând, de naturalețea și talentul lui Simion Cristian Asan, care le-a oferit un scurt moment muzical.

„În sinea noastră aveam cu totul altă imagine despre orfelinate. Am fost plăcut surprinși de casa de tip familial îngrijită, de atmosfera din casă, de relația frumoasa dintre copii și angajați și de talentul muzical al lui Cristian. Are voce foarte bună, credem că poate avea o carieră muzicală”, ne-a spus Réka Kata Regián.

Simion Cristian Asan a fost extrem de fericit că trupa INEFFABLE l-a ales pe el dintre cei șase beneficiari talentați în muzică din sistemul de protecție a copilului harghitean. Vizibil emoționat, le-a mulțumit oaspeților premiul oferit și a afirmat că dorește să studieze muzica în continuare.

Doresc să mulțumesc trupei INEFFABLE pentru premiul oferit, fapt ce mă încurajează să continui pe acest drum. Totodată, îi mulțumesc și domnului director Elekes Zoltán și tuturor celor care m-au susținut în a-mi îndeplini visul”, a afirmat Cristian.

El a povestit că și-a descoperit pasiunea de a cânta la vârsta de 9 ani, când educatorii de la centru l-au încurajat și l-au susținut să cânte la festivități și la zilele de naștere ale colegilor.

De-a lungul timpului am participat la diferite festivaluri și spectacole, fiind coordonat de către doamna profesor de muzică din cadrul liceului Miron Cristea din Subcetate, Daniela Buzilă și doamna profesor de canto, Maria Cojocaru, din cadrul Școlii Populare de Artă. Am fost plăcut surprins să aflu că filmarea mea a fost aleasă de trupa de jazz INEFFABLE, și am primit cu mult drag aprecierea acestora”, a conchis Simion Cristian Asan.

Directorul general al instituției și-a exprimat bucuria pentru realizarea unei colaborări pe termen lung cu trupa INEFFABLE, amintindu-și că aceștia au fost, practic, inițiatorii și organizatorii concertului caritabil din 2019.

Având atunci tangență directă cu beneficiarii noștri, membrii trupei au înțeles cât de bine este să susțină dezvoltarea talentelor copiilor defavorizați. Noi depunem eforturi de peste 10 ani să sprijinim copiii talentați din sistemul de protecție a copilului, așa că am fost încântați când ne-au căutat din nou, pentru a oferi banii adunați în cadrul concertului caritabil din decembrie unuia dintre copiii noștri talentați. Ne bucură faptul că un copil cu voce minunată va putea să se dezvolte în continuare și să se îndrepte spre cariera muzicală”, a declarat Elekes Zoltán.

Concertul caritabil online susținut de trupa INEFFABLE a avut loc în data de 26 decembrie 2020, la inițiativa Asociației ForFan.

Concertul online a putut fi urmărit pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Harghita:  www.facebook.com/kkozpont.

Organizatorii evenimentului caritabil au fost: Asociația ForFun, Centrul Cultural Județean Harghita și Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Harmopan Bistro și Magtár.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.