Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az Ineffable zenekar az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztiválon

 

2023 május 12-én este Taskentben lépett fel az Ineffable zenekar Románia üzbegisztáni Nagykövetsége és a Román Kulturális Intézet támogatásával. Az eseményre az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztivál VII. kiadása alkalmával került sor. A fesztivált 2023. április 25- május 14 között az UNESCO Iroda (Taskent) égisze alatt, az üzbegisztáni Művészeti és Kulturális Alapítvány szervezi, akkreditált taskenti nagykövetségek támogatásával.

Románia először volt jelen ezen a fesztiválon. Az idei kiadás olyan rangos zenészeket és zenekarokat hozott össze, mint Gregory Porter, Al Di Meola, Take 6, De-Phazz, China Moses vagy a Moonlight Gang.

Az Ineffable zenekar koncertjén nagyszámú közönség volt jelen. A rendezvény megnyitóján Daniel Cristian Ciobanu, Románia taskenti nagykövete mondott beszédet, amelyben hangsúlyozta Románia részvételének fontosságát az üzbegisztáni Nemzetközi Jazzfesztiválon, és üdvözölte az Ineffable zenekar Taskentbe érkezését.

A közönség szeretettel fogadta a zenekart. A koncertprogramban a zenekar első két albumának szerzeményei szerepeltek, valamint a következő időszakban megjelenő új lemezről egy dal is elhangzott.

A koncertet a Román Nagykövetség által szervezett fogadás követte az „Üzbegisztán” Nemzetközi Fórumok Palotájában. Az eseményen helyi tisztviselők, külföldi nagykövetek, kulturális és zenei személyiségek, a fő tömegtájékoztatási csatornák képviselői és az üzbegisztáni román közösség képviselői vettek részt. A román nagykövet gratulált az Ineffable zenekarnak, és kiemelte, hogy az együttes fellépését a jelenlévő nézők nagyra értékelték, a koncert igazi sikert aratott.




Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.