Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR a mai reușit o lovitură împotriva propriilor votanți

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Iata ca UDMR a mai reusit o lovitura impotriva propriilor votanti.
Sa nu fim intelesi gresit. Ministrul Educatiei, de fapt fostul ministru, Valentin Popa, intra intr-o trista galerie a celor care nu stiu sa vorbeasca corect limba romana. Galerie care il are in frunte pe premierul Romaniei, Viorica Dancila.
Insa acest fost ministru a incercat ceva care sa vina in ajutorul copiilor maghiari si al familiilor maghiare care nu au curajul sa spuna raspicat ca, fara a cunoaste limba romana, copiii lor nu vor putea avea succes in aceasta tara.
Cu totii cunoastem realitatea din scolile maghiare din judetul Harghita. In putine locuri copiii pot cu adevarat sa invete limba romana. Pentru a putea sa vorbeasca si sa scrie in limba romana, parintii maghiari sunt nevoiti tot mai des sa apeleze la ore suplimentare, platite din banii proprii, si asa putini, pentru a-si ajuta copiii sa invete limba romana si sa le ofere o sansa la o viata mai buna in aceasta tara.
Sansa pe care UDMR le-o refuza din nou. Pentru ca UDMR se teme foarte tare ca maghiarii vor deschide ochii si o sa vada adevarul si atunci nu vor mai putea controla politic votul maghiarilor si astfel va disparea ca formatiune politica. Toti politicienii UDMR nu vor mai avea privilegiile de care au parte acum: bani, functii, afaceri banoase cu banii publici. Toate acestea se bazeaza pe un lucru simplu: maghiarul trebuie sa fie mintit, inselat in limba maghiara, de catre UDMR si nu cumva sa vorbeasca limba romana pentru a nu scapa din capcana. Si pentru asta mint cu nerusinare. In ordonanta de guvern in discutie nu scrie nicaieri ca doar profesorii de limba romana de etnie romana pot preda limba romana. Nu, nu scrie asa ceva. Scrie ca trebuie sa aiba pregatire superioara.
Maghiari din Harghita: Cine are ochi de vazut sa vada. Cine are urechi de auzit sa auda.
Sunt convins ca multi maghiari care citesc acest articol ma vor aproba in linistea casei lor. Si ca nu vor avea, DEOCAMDATA, curajul s-o spuna si public. Dar va veni si vremea aceea cand maghiarii vor avea curajul sa spuna adevarul, fara teama de UDMR, PCM, PPMT, de vecinul care se uita urat la el pentru ca are alta opinie.
Sa nu fie prea tarziu, insa, pentru ei si copiii lor.
Si o intrebare pentru cititorii maghiari: cum se face ca politicienii care pretind ca va conduc, asa cum sunt Kelemen Hunor, Tanczos Barna, Raduly Robert, Korodi Attila, vorbesc atat de bine limba romana, dar va cer voua sa nu vorbiti limba romana? Nu vi se pare cam ciudat? Suna ca o jignire: ceva de genul, lasati-ne pe noi sa gandim si sa vorbim pentru voi pentru ca voi oricum nu sunteti capabili.
Poate va decideti, voi maghiarilor din Harghita si de pretutindeni din Romania, sa le dovediti ca gresesc si ca puteti gandi si vorbi si singuri, fara a mai fi nevoie de ei.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.