Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ bejelentette, hogy megoldotta az építőanyagok árának emelkedéséből adódó problémát

Döntéshozó fórumként a képviselőház elfogadta azt a Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter által kidolgozott kormányrendeletet, amely hosszú távon rendezi az építőanyagok áremelkedésének problémáját, tájékoztat az RMDSZ.

Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője elmondta, hogy az intézkedés hiányában számos közmunkálat maradt volna félbe a megnövekedett nyersanyagárak miatt.

„Az RMDSZ egy újabb országos szintű problémára keresett és dolgozott ki megoldást, ezáltal Románia az elsők között rendezte világviszonylatban az építőipari nyersanyag áremelkedését. A Szövetség fejlesztési miniszterének megoldása nemcsak a pillanatnyi helyzetre ad megoldást, hanem hosszú távú, egyszerűen és minden esetben alkalmazható módszertant ajánl”.

A vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az építőipari nyersanyag árának emelkedését nagymértékben befolyásolta a világjárvány, hiszen az építőiparban tevékenykedő vállalatok felhalmozták ezeket a nyersanyagokat attól tartva, hogy nem tudják majd befejezni munkálataikat, így a hatalmas kereslet árrobbanáshoz vezetett.

Benedek Zakariás, az RMDSZ frakcióvezető-helyettese felszólalásában elmondta, hogy az építőipar válsága leginkább a helyi önkormányzatokat érinti: „Veszélybe kerültek olyan munkálatok, amelyeket az önkormányzataink indítottak el, főleg közpénzből finanszírozott beruházások. A ma elfogadott jogszabály rendezi ezt az áldatlan helyzetet. A Cseke Attila miniszter által kidolgozott sürgősségi kormányrendelet szeptember 3-tól érvényben van, azt követően, hogy a kormány elfogadta azt és ma a parlament megerősítette.”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.