Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje

Foto: Borboly Csaba

Az RMDSZ ismételten Borboly Csabát nevezi meg jelöltként a Hargita Megyei Tanács elnöki tisztségére, döntött csütörtökön az RMDSZ elnöksége, tájékoztat az MTI.

A Szövetségi Elnökségnek döntenie kellett a Hargita megyében Borboly Csaba, jelenlegi elnök, és Barti Tihamér, megyei tanácselnök-helyettes között kialakult patthelyzet után, ugyanis egyik jelöltnek sem sikerült úgy betölteni a feltételeket, hogy a döntés helyi szinten megtörténjen. Borbolyt Csík és Udvarhelyszék támogatta, Gyergyószentmiklós saját jelöltje, Barti mellett tartott ki, hangoztatva, hogy ennek a régiónak soha nem volt elnöke a megyei tanács élén.

Horváth Anna, az RMDSZ ügyvezető alelnöke azt mondta az erdélyi Szekelyhon.ro magyar hírportálnak, hogy a Szövetségi Elnökség elfogadta és érvényesítette a Hargita megyei egyeztető tanácsban szavazati többséggel hozott döntést. Így Borboly Csaba lett az RMDSZ jelöltje a megye tanácsának elnöki posztjára. A Szövetségi Elnökség döntését azonban a Szövetség Állandó Tanácsának, az RMDSZ másik központi irányító testületének is jóvá kell hagynia.

Az RMDSZ ügyvezető alelnöke azt is kijelentette, hogy az RMDSZ jelöltek kinevezési eljárása 99% -ban befejeződött. Ennek eredményeként a Szövetségnek 291 polgármesterjelöltje, 4677 helyi tanácsos jelöltje, 15 megyei tanácsos jelöltje, és 10 megyében a megyei tanácsok elnöki posztjaira is vannak jelöltjei, de lehet 11 is, mert Brassó megyében a tárgyalások még folyamatban vannak.

Borboly Csabának már három mandátuma volt a többségében magyarok lakta Hargita megye élén.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.