Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ Cîțut akarja miniszterelnöknek, hogy ne veszítse el a kormányban megszerzett pozícióit

Az RMDSZ álláspontja a jelenlegi kormánybotrányban az, hogy a koalíciót megtartsa a jelenlegi formájában, és Cîțu maradjon a kormány élén.

Az RMDSZ érvelése ugyanaz, mint mindig: a tárgyalások és nem a szavazás során elért politikai funkciók megtartása. Kevésbé számít, hogy a romániai magyarok olyan kórházakba kerülnek, ahová hosszú évek óta nem történtek komolyabb beruházások. Kevésbé számít, hogy a magyarok lakta területeken az utak rosszak és általános a szegénység. Nem számít, hogy a romániai magyaroknak nincs munkahelye. A legfontosabb az RMDSZ számára, hogy megtartsák posztjaikat a minisztériumokban. Ez az RMDSZ prioritása.

Hihetetlen, hogyan sikerül az RMDSZ-nek még mindig szavazatot szerezni a magyar közösségtől. Bármely párt, miután megnyerte a megyei választásokat, tesz valamit az ott élő emberekért. Új utat, új kórházat, néhány iskolát és óvodát készít nekik, egy kis pénzt hoz abba a megyébe köszönetképpen, hogy megszavazták. Csak Hargita megyében van, hogy az RMDSZ minden alkalommal nyer, bejut a kormányba, és a megyében semmi sem változik.

I.R.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.