Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ egyszerűsítené a sofőrök életét: Egy nap alatt és egy helyen lehessen forgalomba íratni a gépjárműveket

 

Az RMDSZ képviselői, Benedek Zakariás és Bende Sándor törvénytervezetet nyújtottak be a parlamentben, amely előírja, hogy a járművek nyilvántartásba vételére csak a Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) székhelyén kerüljön sor.

A törvénytervezet jelentős javulást hoz a bürokrácia és a regisztrációs költségek csökkentése terén.

A kezdeményezést Benedek Zakariás és Bende Sándor, az RMDSZ képviselői dolgozták ki.

„Számos gépjármű tulajdonos személyesen nehezményezte, hogy Romániában nagyon bonyolult az autók beíratási folyamata. Mindez azért, mert több intézményben zajlik, így több papírmunkával, pénzzel és idővel jár. Egy olyan törvényjavaslat-csomagot dolgoztunk ki, amely szorgalmazza egy olyan rendszer kialakítását, ahol az értintett a gépjármű beíratásakor csak egyetlen irodahelyiségbe kell ellátogasson, ahonnan minden szükséges papírt megkap a jármű szabályos használatához” – fogalmazott Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese.

Bende Sándor, a képviselőház ipari bizottságának elnöke rámutatott a törvénytervezet gyakorlati részére: „A tervezet előírja, hogy a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal foglalkozzon kizárólag a gépjárművek beíratásával. Jelenleg két helyen kell időpontot igényelni, hogy elindíthassuk a beíratási folyamatot, ezt a rendszert szeretnénk egységesíteni úgy, hogy egy nap alatt, és egy irodahelyiségben lehessen megoldani a gépjárművek beíratását”.

Amennyiben az RMDSZ által kidolgozott módosítást idén elfogadja a parlament, az jövő évtől már hatályos lesz.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.