Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az UEFA nem engedélyezte a magyar szövetség kérését Nagy-Magyarország térképének megjelenítésére: “A revizionizmus nem elfogadott a futballban”

 

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) március 22-én, szerdán közleményben tudatta, hogy az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a magyar szövetség kérését Nagy-Magyarország térképének megjelenítésére. Az FRF szerint a revizionizmus nem elfogadott a labdarúgásban, és bízik az UEFA fegyelmi bizottságaiban, hogy szankcionálják ennek a szimbólumnak a megjelenítését, amely gyűlöletre és erőszakra szíthat az európai versenyek mérkőzésein.

A Román Labdarúgó Szövetség az európai sportmodell alapvető értékének tekinti a labdarúgás integritásának védelmét, amelyet minden érintett félnek tiszteletben kell tartania, és leszögezi, hogy a nyoni fórum hivatalos álláspontját kérte a Magyar Labdarúgó Szövetség hirdetésére.

Az UEFA-tól kapott válasz hatására a román szövetség közli, hogy „az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó-szövetség által említett szimbólumok megjelenítését európai szinten rendezett mérkőzéseken”.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden bejelentette, hogy az UEFA úgy döntött, hogy Nagy-Magyarország térképének használata zászlókon vagy transzparenseken nem minősül rasszista elemnek, így a magyar szurkolók ezt a szimbólumot használhatják majd a hivatalos mérkőzéseken, írja a szovetseg.mlsz.hu.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.