Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Új honlapja van Csíkszereda Városházának

 

Augusztus 4-én, csütörtökön bemutatták a csíkszeredai városháza új honlapját. Az új honlappal a városháza fontos lépést tett a digitalizált közigazgatás felé. Bár a tartalom még betöltés alatt áll, a www.szereda.ro már könnyen használható, átlátható és ügyfélorientált.

Az előző, 2012-ben indult oldal, bár akkor még a legmodernebbnek számított, mára elavult. Az új oldal kialakítását hosszas egyeztetési folyamat előzte meg minden osztállyal, a munka pedig a városháza megújult vizuális arculatának tavaly decemberi elindítása után gyorsult fel. Az új honlap közbeszerzési eljárását a helyi Magic Solutions SRL cég nyerte.

„A polgármesteri hivatal élén végzett tevékenységünk kezdete óta célunk és elkötelezettségünk egy olyan új honlap létrehozása, amely hatékonyabban szolgálja a város lakosságát, ugyanakkor virtuális kapuként szolgál a Csíkszereda iránt érdeklődő cégek és turisták számára. A mai napon fontos lépést tettünk ebbe az irányba, félúton vagyunk céljaink eléréséhez. Ez az oldal messze felülmúlja az előzőt, de még nem az, amilyennek elképzeltük: az elkövetkező időszakban okos megoldások integrálásával tovább fejlesztjük az oldalt, hogy digitálissá, átláthatóvá és kortárs színvonalúvá tegyük az oldalt” – jelentette ki Korodi Attila, a megyei jogú város polgármestere.

A kivitelezőt Csatlós Sándor társtulajdonos és vezető fejlesztő, valamint Balázs Előd projektmenedzser képviselte. Ők ketten elmondták, hogy az oldal létrehozása kihívást jelentett cégük számára, és nagyon várják az oldal fejlesztésének folytatását.

A www.szereda.ro honlap továbbra is megszólítja a városba látogató turistákat és kalauzolja a lakosságot, de újdonságként a gazdaságfejlesztésre is fókuszál, és a látássérültek igényeihez igazodik: akadálymentesítési elemeket tartalmaz ebben a tekintetben.

Szerdán aktiválták az új oldalt, vannak még hiányosságok, amiért a városháza a felhasználók türelmét és megértését kéri, és építő jellegű hozzászólásokat is szívesen fogad. Az elsőbbségi tartalom már elérhető, és a tartalom betöltése folytatódik. Néhány hét múlva várható a következő újdonság: a városháza chatbotja, amely hamarosan elindul, hogy válaszoljon a gyakran ismételt kérdésekre, de ami jelenleg még fejlesztés alatt áll.

  • a Csíkszeredai Városháza Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.