Új orvos igazgató a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A megyei önkormányzatnál tartott szerdai sajtótájékoztatón bemutatták a sürgősségi kórház új orvos igazgatóját dr. Konrád Judit személyében, aki mint elmondta megtiszteltetésnek tartja ezt a funkciót, ugyanakkor nem új a helyzet számára mert már dolgozott hasonló egészségügyi intézményeknél. A döntés meghozatala azért volt egyszerű, mert a kórházban egy egységes csapat dolgozik és a megyei tanács támogatására is lehet számítani, ez két olyan tényező, amelyek nélkül a kórház vezetése nagyon nehéz feladat lenne. „Motiválnunk kell a rezidens szakorvosokat, hogy erre a kórházra essen a választásuk és hivatásukat ne más városok kórházaiban gyakorolják. A mérce fel van állítva és az évek során összegyűjtött tapasztalataim alapján meg fogom tenni az elvárások beteljesítéséhez szükséges lépéseket”, nyilatkozta az új orvos igazgató.

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, hogy az orvos igazgató állás meghirdetésével egy olyan személyt kerestek, aki a megfelelő stratégia kidolgozásával javítaná a kórház országos rangsorolását. Ez több pénzt jelentene a kórház számára az országos költségvetésből, és elsősorban a megye és környéke lakosai számára biztosítana olyan egészségügyi szolgáltatásokat, amelyekért eddig más városokba kellett utaznia a betegnek. A megfelelő egészségügyi ellátás érdekében a kórháznak saját laboratóriummal kell rendelkeznie, valamint szakképzett személyzetre is szükség van egy ügyeleti vonal létrehozására az onkológiai és neurológiai osztályon. El kell mélyíteni az orvosokkal való kommunikációt és az orvosi beavatkozások biztonságáról kell gondoskodni, tekintettel a kórháznál folyó javítási munkálatokra. A megyei tanács elnöke elmondta, hogy felbontották a szerződést a megyei kórház felújítását végző céggel, mert számos változtatásra került sor a munkálatok közben, a törvény előírja egy új közbeszerzés kiírását ilyen esetben. Az elvégzett munkálatok kiértékelését követően, az észlelt eltérések okozta veszteségeket a kivitelezőn hajtják be. Említésre került a csíksomlyói kórházban működő osztályok mihamarabbi elköltöztetése, mert az épületet vissza kell szolgáltatni a katolikus egyháznak. Egyik lehetséges megoldás erre a régi járóbeteg rendelő épülete lenne, vagy egy új épület építése. „A cél szakorvosok vonzása a megyei kórházba, ezt szolgálja a megyei tanács által felszerelésekre, orvosi lakások építésére és vásárlására kiutalt pénzösszeg”, mondta Borboly Csaba. Folyamatban van egy helikopter leszállópálya dokumentációjának elkészítése is.

Örvendetes, hogy a kórház vezetése az orvos igazgató személyével bővül, hozzájárulva a dolgok jó előmeneteléhez és hatékonyabbá téve a megyei kórház tevékenységét, mondta Demeter Ferenc a kórház menedzsere.

Csíkszereda,2016 március 23

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy