Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A szomszéd megyéből lopott autót egy Hargita megyei férfi

 

Január 12-én, szerdán egy 49 éves almásmezői férfi arról értesítette a békási rendőrőrsöt, hogy ismeretlen tettesek eltulajdonítottak egy kereskedelmi társaság birtokába tartozó személygépkocsit.

„A Neamt megyei rendőrök a bejelentés után azonnal megkezdték a nyomozást Hargita megyei kollégáikkal együtt, a személygépkocsit Hargita megyében találták meg.

A rendőröknek ugyanakkor sikerült azonosítaniuk az elkövetőt is. Megállapították, hogy január 11-ről 12-re virradóan egy 36 éves Hargita megyei férfi ellopta a személygépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs és Neamt és Hargita megyében közlekedett a kérdéses járművel.

A férfit január 12-én, a bizonyítékok alapján 24 órás őrizetbe vette a rendőrség, és kivizsgálás folyik ellene minősített lopás bűntettének elkövetése miatt, az ügyet a békási ügyészségnek adják át megelőző intézkedés megtételére irányuló javaslattal”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

A fenti eseményekkel összefüggésben a rendőrség a járművezetők figyelmébe ajánlja a következőket:

  • Amikor kiszáll az autóból, vegye ki az indítókulcsot, még akkor is, ha nagyon rövid ideig tartózkodik távol. Egy autó ellopása a benne hagyott kulcsokkal csak néhány MÁSODPERCIG tart;
  • Ha az udvarban vagy a garázsban szokta parkolni autóját, ne hagyja a kulcsokat a kontaktban, amíg kinyitja a kaput;
  • Az autó forgalmi engedélyét és törzskönyvét NEM szabad az autóban tartani. Lopás esetén a CASCO biztosító nem téríti meg a kárt, ha nem mutatja be a két eredeti okmányt és mindkét autókulcsot;
  • Parkolja le az autót úgy, hogy jól látható legyen otthonából, világos és forgalmas helyeken;
  • Szereljen be betörésjelző rendszert, amely gyakran kevesebbe kerül, mint a lopásból származó kár;
  • Azonnal cserélje ki az autó biztonsági rendszereit, ha kulcsait elvesztette vagy ellopták;
  • Azonnal értesítse a rendőrséget, ha a jármű rendszámtáblája eltűnt;
  • Az elektronikus biztonsági rendszerekkel gyártott autóknál ajánlatos olyan alternatív rendszert telepíteni, amely blokkolja az autó működését. Ez a kiegészítő rendszer ne legyen vezérelhető a fedélzeti számítógép által.
  • Az autó egy rejtett helyére GPS rendszer telepítése segíthet az autó helyének meghatározásában, ha ellopják. A rendszert egy erre szakosodott cégnek felügyelnie kell, és ha az autót ellopták, hívja a rendőrséget a helymeghatározás és a helyszíni követés érdekében;
  • Ha Ön autólopás áldozata lett, és az elkövetők megkeresték Önt azzal a javaslattal, hogy fizessenek be pénzösszeget a visszaszolgáltatás fejében, ne vegyen részt ebben a cserében. Hívjon szakképzett rendőröket, akik szakszerűen járnak el az autó visszaszerzése és az elkövetők elfogása érdekében. Ellenkező esetben azt kockáztatja, hogy elveszíti a pénzét, és nem kapja vissza autóját.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.