Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az RMDSZ egyik képviselője bejelenti, hogy ismét benyújtja a Székelyföld autonómiájáról szóló törvénytervezetet

 

Az EMSZ képviselői újra beterjesztik Székelyföld autonómiatervezetét, olvasható a formáció honlapján megjelenő sajtóközleményben.

Kulcsár Terza József RMDSZ képviselő törvénytervezetet terjeszt elő, társkezdeményezői minőségben, támogatja őt kollégája, Zakariás Zoltán képviselő.

Zakariás Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány decemberben az RMDSZ részvételével létrehozott programja a kisebbségi törvénytervezet benyújtását is magában foglalja, amelyet valószínűleg “szeptember után” fog megvitatni.

Hangsúlyozta, hogy a törvénynek a kulturális autonómia intézményesítésére kell törekednie, és a politikai pártoknak a nyár folyamán fejleszteniük kell a projektet, civil szervezetekkel együtt.

A Székelyföld területi autonómiáját előíró statútumot illetően először 2004-ben, majd 2012-ben szavaztak a bukaresti parlamentben, ezúttal módosított projektként. A dokumentumokat minden esetben vita és egyetlen román parlamenti képviselő szavazata nélkül utasították el.

forrás: alephnews, adevarul.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük