Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Különlegesebb események nélkül kezdődött az újév a Hargita megyei rendőrök számára

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közrend és a köznyugalom biztosításáról és fenntartásáról, a veszélyhelyzetek kezeléséről, a bűnmegelőzésről és a bűnözés leküzdéséről, valamint az egészségvédelem szabályainak betartásáról gondoskodtak.

Így 2021 utolsó napján több mint 128 munkatárs volt szolgálatban, akik 9 eseményen avatkoztak be, 7 bűncselekményt állapítottak meg és 20 bírságot alkalmaztak összesen 7455 lej értékben.

A rendőrök fellépése kiemelten a kockázatok megelőzésére, az antiszociális cselekményekre, a súlyos bűncselekmények elleni küzdelemre és az állampolgárok támogatására irányult a veszélyhelyzetekben.

Szilveszterkor 16-an hívták az egységes 112-es segélyhívószámot, hogy a rendvédelmi szervek segítségét kérjék.

A közlekedési rendőrök ebben az időszakban is szolgálatban voltak, a balesetek megelőzése érdekében figyelték a forgalmat.

A Belügyminisztérium struktúráinak akciói miatt szilveszterkor Hargita megye szintjén különösebb problémát nem regisztráltak.

2022 első két napjában körülbelül 157 rendőr tevékenykedett Hargita megyében. A 112-es egységes segélyhívó számot 32-en hívták, a rendőrség megállapította, hogy 26 hívás megalapozott volt.

Ugyanebben az időszakban az egész megye szintjén 25 bűncselekmény történt.

Szabálysértés miatt 60 esetben róttak ki pénzbírságot a Hargita megyei rendőrök, összesen 23 925 lej értékben.

2022 második napján sajnálatos módon egy 6 éves kislány halálát okozó közúti balesetben kérték a megye rendőreinek beavatkozását.

A rendszerint problémát okozó utakon mozgósították a közlekedésrendészetet, hogy segítséget nyújtsanak a sofőröknek és megelőzzék a súlyos közlekedési baleseteket. Nyilvánvalóan olyan sofőröket is találtak, akik tudatosan figyelmen kívül hagyták a KRESZ szabályait. Az elmúlt 48 órában 5 db vezetői engedélyt és 3 db forgalmi engedélyt vontak be.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordított az egészségügyi előírások betartásának ellenőrzésére irányuló intézkedésekre is.

A jelenlegi járványügyi körülmények között az elmúlt két napban 6 szabálysértési bírságot alkalmaztak az egyéni védőintézkedések be nem tartása miatt, 750 lej értékben.

A Belügyminisztérium munkatársai az év első napjaiban folytatták a SARS-CoV-2 vírus terjedésének visszaszorítását célzó akciókat.

Így Hargita megye területén 20 célzott ellenőrzés történt az egészségügyi védelmi intézkedések betartásának módjára vonatkozóan.

29 gazdasági szereplőt, 75 közlekedési eszközt és 1016 objektumot vagy egyéb helyszínt ellenőriztek, illetve a karanténba helyezett/elkülönített személyek otthonát/telephelyét, vasútállomásokat/buszpályaudvarokat, teraszokat, parkokat, különféle szálláshelyeket, piknikező helyeket és egyebeket.

Ezenkívül mintegy 2997 személyt igazoltattak, ebből 133 elkülönítésben, 2229 pedig karanténban volt.

Nem azonosítottak a karantént vagy elkülönítési intézkedéseket be nem tartó személyt.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság köszönetet mond azoknak a polgároknak és gazdasági szereplőknek, akik támogatták erőfeszítéseiket és felelősséget tanúsítottak ezekben a napokban, továbbá óvatosságot ajánlanak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozása érdekében.

  • a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.