Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Egy új európai jelentés az “agyelszívás” jelenségének megfékezésére

Egyöntetűen megszavazták Borboly Csaba új raportőri mandátumát

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Régiók Bizottsága raportőri minőségben véleménytervezetet fog kidolgozni a STEAM (Természettudományok, Technológiák, Mérnöki tudományok, Matematika és Művészetek) oktatási módszer gyakorlatba ültetéséről.

Ez egy olyan oktatási koncepció, amely a kreativitáson, a problémamegoldó képességfejlesztésen, a digitális innovációs megoldásokon alapul.

A hosszú távú gazdasági fejlődés mellett ez a jelentés hozzájárul az európai oktatási térség koncepciójának fejlesztéséhez.

A megyei tanács elnöke elmondta, hogy a skandináv államokban sikeresen megvalósított oktatási módszer révén újfajta módja van az agyelszívás megállításának, egy olyan jelenségnek, amelyet Románia már évek óta tapasztal. A jelentés két cikkelye is foglalkozik ezzel a kérdéssel.

“Az oktatási modell megvalósítása érdekében a helyi és regionális önkormányzatoknak ismét nagyon fontos szerepük lesz, és az Európai Unió támogatását is élvezik” – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy ez nem csak az új koncepciók, hanem az új finanszírozási források elosztása is.

A STEAM oktatási koncepció egyfajta tanulás, amely egyenlően támaszkodik az igazi tudományokra és a kreativitáson alapuló, az elméleti és a gyakorlati tudás felhalmozására. Fontos szerepet játszik a kommunikációs készségek fejlesztése, azaz a csapatmunka.

“Biztosítani kell a minőségi oktatáshoz való hozzáférést, biztosítva a kulcskompetenciák megszerzésének képességét, és ebben a tekintetben a lehető legszélesebb körben kell terjeszteni a bevált gyakorlatot” – mondta Borboly Csaba, akit az Európai Néppárt támogat, Az európai szocialisták a Szociálpolitika, Oktatás, Foglalkoztatás, Kutatás és Kultúra Bizottság (SEDEC) november 27-én tartott ülésén tartott harmadik tanulmánytervezet elkészítésében.

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük