Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb tárgyalási időpont Mezei János perében

 

Január 17-ére újabb tárgyalás volt kitűzve Mezei János, volt gyergyószentmiklósi polgármester perében, a hivatali visszaélésre és sikkasztásra történő felbujtásra vonatkozó iratcsomó kapcsán.

Amint az várható volt, az időhúzás módszerét alkalmazták ez esetben is, egy újabb tárgyalást tűzve ki február 27-re.

A Mezei Jánoshoz közel álló Nagy Zoltán által vezetett városháza által felhozott ok az volt, hogy a városházának nincs választott ügyvédje, és a helyi tanács még nem fogadta el a városi közigazgatást képviselő védőügyvéd szolgáltatásainak közbeszerzésére vonatkozó határozatot. A gyergyószentmiklósi helyi tanács január 17-i ülésének napirendjén szerepel a fent említett szolgáltatás közbeszerzésére vonatkozó tervezet.

Most azon tűnődünk, hogy fogadhatnak el egy ilyen határozatot, mivel tudjuk, hogy a helyi önkormányzatoknak nincs joguk ilyesmire, amennyiben létezik jogi szolgáltatás a struktúrájukban. A gyergyószentmiklósi városháza rendelkezik jogi szolgálattal vagy legalább egy jogásszal, aki képes és köteles az intézményt képviselni az említett perben.

… vagy a polgármester nem biztos benne, hogy a jogász úgy táncol, ahogy fújják neki? Vajon azért próbál más ügyvédet keresni, aki úgy járja a táncot, ahogy húzzák a nótát? Világos, hogy időhúzás történik, mert most állítják össze az EP képviselő jelöltek listáját, egy bíróság elé állított személy által vezetett párt pedig nyomasztó lehet.

Megjegyzendő, hogy a Magyar Polgári Párt tárgyalásokat folytat az RMDSZ-el az EP listákkal kapcsolatban, és Mezei Jánosnak gondjai vannak ezen a területen. Az RMDSZ-nek jól jön, ha nem születik végleges ítélet Mezei ügyében, mert így a saját érdekeit érvényesítheti a lista megalkotásakor éppen a Mezei bizonytalan jogi státuszára hivatkozva, mint olyan emberre, akit még be nem bizonyított korrupciós tettekért állítottak bíróság elé.

Ám akik az ügyet kezelik, ne felejtsenek el egy dolgot: a korrupciót a magyarok sem kedvelik, ahogyan a románok sem.

D.E.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.