Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fontos projektet zárt a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság

 

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság június 24- én sajtókonferencián jelentette be “Az egészségügyi válság kezelési képességének növelése olyan beruházások révén, amelyek szükségesek a COVID-19 vírus Hargita megyében és az alárendelt bentlakásos szociális központokban történő elterjedése által okozott közegészségügyi válságra való reagálás képességének megerősítésére” című közös projekt sikeres lezárulását.

„Az ország első megyéi között voltunk, amelynek sikerült olyan uniós forrásokhoz jutni, amelyek támogatják a járvány következményeinek lereagálási képességét, és biztosan kijelenthetem, hogy készek vagyunk az uniós forrásokhoz hozzáférni és sikeres projekteket megvalósítani. Köszönetet mondok kollégáimnak a Programok és Projektek Főigazgatóságától, akik a Hargita megyei DGASPC-vel együttműködve nagyon hatékonyan hoztak ilyen fontos és nagyértékű projektet Hargita megyébe ”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megyei Tanács elnöke.

A projekt végrehajtásának időszaka 2020. február 1. – 2021. július 31., a 2014–2020 közötti nagy infrastruktúra operatív program 9. prioritási tengelyén keresztül – A lakosság egészségének védelme a Covid-19 okozta járvány összefüggésében, értéke 2 930 668,43 lej.

Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke értékelte az intézmények közötti jó együttműködést a pénzeszközökhöz való hozzáférés és a szerződés megvalósítása tekintetében, amelyből védőeszközöket és fertőtlenítő anyagokat vásároltak a 14 lakóközpont számára.

“Tavaly a világjárvány által generált helyzet többletkiadásoknak tett ki minket, és a projekt révén lehetőségünk volt ezeket a kiadásokat anyagilag támogatni” – tette hozzá az alelnök.

Albert Mónika projektmenedzser kifejtette, hogy a projekt célkitűzése megvalósult, a szerződés tárgyát képező anyagokat és berendezéseket megvásárolták, és benyújtották az Irányító Hatósághoz a visszatérítési igény iratait.

A projekt konkrét célja a közegészség fokozott védelmének biztosítása Hargita megyében a COVID-19 okozta járvány kapcsán, azáltal, hogy anyagokat és berendezéseket biztosít a veszélyeztetett kategóriák számára fenntartott állami bentlakásos szociális központok védelmére.

Elekes Zoltán, a Hargita DGASPC igazgatója megköszönte a támogatást és a partnerséget.

„Ennek a projektnek köszönhetően nagyobb biztonságot nyújtunk mind a központ alkalmazottai, mind a kedvezményezettek számára. Ezekre a anyagokra és egészségügyi felszerelésekre nagy szükség volt, mivel ezek a közösségek kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek, akik ezekben a központokban élnek és további védelemre szorulnak. És a jövőben védelemre van szükség ezekben a központokban, függetlenül attól, hogy pandémiáról van-e szó ”- mondta a DGASPC igazgatója.

A projekt időtartama majdnem egy év volt, és július 31-ig kell befejeződnie.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.