Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

76 mm-es lövedéket találtak a csíkszeredai “Petőfi Sándor” iskolában végzett régészeti ásatások nyomán

 

Tűzszerészeti küldetésre került sor szeptember 10-én, dél körül Csíkszeredában. A „Petőfi Sándor” iskolánál végzett régészeti ásatások során egy 76 mm-es lövedék került felszínre.

“A csíkszeredai tűzoltóság pirotechnikai csapata 76 mm -es kaliberű perforáló lövedékként azonosította a lőszerelemet. ” – mondta az ISU Hargita szóvivője.

A nagy valószínűséggel a második világháborúból származó lőszerelemet biztonságosan elszállították és tárolják egy speciális raktárban, és később megsemmisítik.

“Annak érdekében, hogy megakadályozzák az elszigetelt kerülethez való hozzáférést, a csendőrök és a rendőrség legénysége biztosította a területet. Szeretnénk köszönetet mondani minden olyan tényezőnek, amely felelős az egyes küldetések során nyújtott támogatásért, de különösen azoknak az embereknek, akik nagy felelősséget tanúsítanak, és a lehető leghamarabb értesítenek bennünket, amikor fel nem robbant lőszereket fedeznek fel”- mondta az ISU Hargita szóvivője.

A pirotechnikai csapat átvizsgálta a környéket, más lőszereket nem találtak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük