Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Anyja által elhagyott medvebocsot mentettek meg a hegyimentők a Vargyas-szorosban

 

Az anyja által magára hagyott medvebocsot a Vargyas-szorosban mentették ki a hegyimentők, és a Természetvédelmi Területek Nemzeti Ügynökségének szakemberei vették át. A minap szintén ugyanitt találtak még egy legyengült medvebocsot, amelyik viszont elpusztult.

„A hétvégi szolgálat során csapatunk még egy magára hagyott medvebocsra lettek figyelmesek. A kissé legyengült bocsot az anyja (kinek holléte és egészségügyi állapota ismeretlen) egy egész éjszakára magára hagyta. Az eset lejelentése után, a Természetvédelmi Területek Nemzeti Ügynökségének (A.N.A.N.P) utasítására a bocsot csapatunk elhozta a Vargyas szorosból és átadta az ügynökség munkatársainak. A bocsot átvétele után elszállították Marosvásárhelyre ahol egy sor egészségügyi vizsgálatnak fogják alávetni” olvasható a szentegyházi hegyimentők Facebook oldalán.

A Természetvédelmi Területek Országos Ügynökségének (ANANP) Hargita megyei igazgatója, Demeter László az AGERPRES-nek elmondta, hogy a körülbelül négy hónapos nőstény medvebocs egy fán volt, ahonnan a hegyimentők vették le, majd a marosvásárhelyi Vets4Wild állatorvosai vették át, ezután a megérkezik a Hagymás hegységben található Medve Rehabilitációs Központba kerül.

A hegyimentők szerint ez a medvebocs nem az elpusztult bocs testvére „mert a két bocsot egymástól jelentős távolságra találták meg”.

A szentegyházi hegyimentő csapatnak 27 önkéntes tagja van, akik szolgálatukért semmilyen anyagi juttatásban nem részesülnek, a környékről mindössze egy hegyimentő a Hargita Megyei Tanács Hegyi- és Barlangi-mentő Közszolgálatának munkatársa.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.