Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

26 éves személyt vettek őrizetbe kábítószer kereskedelem miatt

A szóban forgó személlyel szemben felmerül a gyanú, hogy több kilogramm kannabiszt termeszett és értékesített Romániában és Magyarországon.

2021 április 12-én a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság Hargita Területi Hivatalának ügyészei elrendelték egy 26 éves Maros megyei férfi 24 órás őrizetbe vételét drogok és kockázati szerek jog nélküli birtoklása miatt.

2021 április 13-án az ügyész kérésére a Hargita Megyei Törvényszék 30 napos időtartamra elrendelte az érintett személy előzetes letartóztatását.

Az eddigi vizsgálatok nyomán kiderült, hogy a vádlott 2020 és 2021 között többször is kannabisztermesztésbe fogott édesapja otthonában, Maros megyében, egy elszigetelt községben, és több tíz kilogramm kannabiszt adott el Romániában és Magyarországon.

A bűncselekmény bizonyítása érdekében 2021. április 12-én a Hargita megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrei a Marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Brigáddal két házkutatást hajtottak végre, amelyek során azonosították és eltávolították a kannabisztermesztéshez szükséges létesítmény részeit, valamint az előző termesztésből származó körülbelül 1,5 kg kannabisz mennyiséget.

Az akciót a Különleges Ügyes Osztálya és a marosvásárhelyi „Regele Ferdinand I” Mobil Csendőregység támogatta.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.