Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ungaria are cea mai ieftină electricitate şi cel mai ieftin gaz din UE

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Dintre toate statele membre ale UE, Ungaria are cea mai ieftină electricitate şi cel mai ieftin gaz destinat consumatorilor casnici, a transmis, vineri, către agenţia ungară de presă MTI, Autoritatea Maghiară de Reglementare a Energiei şi Utilităţilor Publice (MEKH).

Potrivit comparaţiei făcute, în ultimii 3 ani, cel mai scăzut preţ mediu al gazelor naturale a fost înregistrat în Ungaria, timp de 32 de luni, iar cel mai scăzut preţ al energiei electrice, timp de 16 luni, inclusiv în ianuarie 2021.

În Budapesta, preţul unui kWh de gaz a fost de 2,82 eurocenţi, iar preţul unui kWh de electricitate, de 10,43 eurocenţi. Gazul costă cel mai mult în capitala Suediei, unde este de 8,2 ori mai scump decât preţul din Ungaria; în Viena, preţul este de 2,6 ori mai mare, iar în Bratislava, de 1,6 ori mai mare. Cel mai mare preţ pentru curentul electric îl plătesc cei din Berlin: de 3,25 de ori mai mult ca cei din Budapesta.

La Budapesta, situaţia este favorabilă populaţiei chiar şi în privinţa parităţii puterii de cumpărare. În baza acestui calcul, cheltuielile cu energia electrică şi gazele naturale sunt printre cele mai mici. Într-o gospodărie în care sunt două venituri, coeficientul dintre costuri şi venituri plasează capitala Ungariei pe un loc mediu, potrivit analizei.

Preţurile pentru utilizatorii finali au fost comparate pe baza datelor obţinute de la furnizorii de servicii şi de la autorităţile de reglementare, se arată în comunicat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.