Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kereskedelmi egységek a Hargita megyei rendőrök figyelmének középpontjában. 27.500 lejre bírságoltak

 

2021 május 27-én, az Országos Rendőrfelügyelőség által kezdeményezett széleskörű tevékenység keretében a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség többszintű akciót szervezett az egész megyében.

Az egyik legfontosabb cselekvési irány a lakosság egészségének védelme, és az állampolgárok megvédése a gazdasági környezetben elkövetett törvénytelenségekkel szemben.

Így a megye különböző területein 18 kereskedelmi egységnél tartottak ellenőrzést Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Szentegyházán és Maroshévízen, a kereskedelemre és más, e területre vonatkozó jogszabályok betartására nézve.

A rendőri tevékenység a Covid-19 járvány terjedésének megakadályozására és az egészségügyi intézkedések betartásának ellenőrzésére is irányult.

„A megállapított szabálysértések miatt a rendőrök 27.500 lejre bírságoltak. Ugyanakkor 1912 lejt is elkoboztak, mert nem volt bevezetve a pénztárgépbe.

Bűncselekmények területén “azonos vagy hasonló védjeggyel ellátott, azonos vagy hasonló védjeggyel ellátott termék forgalomba hozatala” bűncselekményt állapítottak meg.

Ebben az értelemben 77 ruházati cikket koboztak el, valószínűleg hamisított termékeket, amelyek híres márkák nevével ellátott címkéket viseltek, összesen közel 11 000 lej értékben. “- közölte a Hargita megyei rendőrség.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük