Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Hargita megyei iskolák zöld és sárga forgatókönyv szerint kezdik a tanévet

Foto: Economica.net

Ion Proca Hargita megye prefektusa tegnap összehívta a Megyei Vészhelyzeti Bizottság ülését az oktatási egységek igazgatói által javasolt és a Megyei Tanfelügyelőség és a Közegészségügyi Igazgatóság által a megye oktatási egységeire alkalmazható forgatókönyvek megvitatására és jóváhagyására.

Figyelembe véve a COVID-19 esetek kumulatív előfordulását az egyes helységekben, a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság tagjai jóváhagyták az oktatási egységek igazgatóságai által benyújtott javaslatokat.

A Hargita megyében található 438 oktatási egységben a 2020-2021-es tanév az alábbi forgatókönyvek szerint kezdődik:

-376 egységben a zöld forgatókönyv szerint;

-62 tanügyi egységben a sárga forgatókönyv szerint (11 területi közigazgatási egységben);

-egyetlen egységre sem vonatkozik a piros forgatókönyv

Azokban az iskolákban, ahol a sárga forgatókönyvet választották, az oktatási folyamat vegyes lesz, a tanulók fizikai jelenlétével az osztályokban és az online oktatás révén.

A COVID-19 esetek előfordulása dinamikus jelleget mutat, így ettől függően megváltozhatnak azok a forgatókönyvek, amelyek szerint egyes iskolák és óvodák működni fognak.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük