Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csendőrök zavarták el a medvéket Borszéken, Fitódon és Etéden

4 apeluri pentru îndepărtarea urșilor în ultimele 24 de ore

4 apeluri pentru îndepărtarea urșilor în ultimele 24 de oreVideo: IJJ Harghita

Gepostet von Ziar Harghita am Freitag, 10. Juli 2020

Az elmúlt 24 órában 4 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, amelyben medvék jelenlétét jelezték Borszéken, Fitódon és Etéden, közli a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség.

Július 9-én, csütörtökön 16:00, illetve 18:00 órakor Borszékről jelentették, hogy medve van a városban. A helyszínre vezényelt rendőr és csendőr először nem találták ott a medvét, második alkalommal a közeli erdőbe zavarták a vadat.

Harmadik esetben egy hölgytelefonáló mondta el, hogy medve van Fitód közelében. A csíkszeredai mobil csendőregység helyszínre érkező csendőrei az erdőbe kergették a medvét.

Pénteken, július 10-én, egy óra után 14 perccel egy etédi férfi számolt be arról, hogy medve van az udvarán. Közrendészeti járőr avatkozott be a helyszínen a vadállat lakott területről való eltávolítása érdekében.

A csendőrök felhívják a lakosság figyelmét, hogy a fentihez hasonló esetekben hívják a 112-t, ne avatkozzanak be, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közelítsenek a medvékhez fényképkészítés céljával. A fenti esetekben semmilyen incidens nem történt.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.