Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A medvék továbbra is rettegésben tartják a vaslábi és tusnádfürdői lakosokat

Illusztráció

Június 11-én este három esetben jelentették medvék jelenlétét Vaslábon és Tusnádfürdőn, tájékoztat Gheorghe Suciu, a Hargita megyei Csendőrfelügyelőség szóvivője.

Az első hívás 21:15-kor érkezett Vaslábról, egy nő jelentette, hogy a Mihai Eminescu utcában egy nagy medve jelent meg. Bár a lakosok megpróbálták elijeszteni, amit a csendőrség egyébként nem bátorít, a vadállat nem távozott. A gyergyószentmiklósi csendőrségnek sikerült eltávolítani a lakott részről a medvét, de rövid időre rá egy kisebb termetű medve is megjelent. Ezt a vadat is elzavarták az erdő irányába.

Az első hívás után 20 perccel egy férfi telefonált, hogy a tusnádfürdői vasútállomás közelében egy üzlet szomszédságában megjelent egy medve. A mobil csendőregység eltávolította a medvét, eközben egy másik helyi lakos telefonált, hogy a vasútállomásnál van ugyanaz a medve.

Mindkét településen a csendőrök gondoskodtak az incidensek elkerüléséről, és még egy ideig a térségben maradtak megbizonyosodni, hogy a vadállatok nem térnek vissza.

Emlékeztetjük az embereket, hogy a fentiekhez hasonló helyzetben hívják a 112-es számot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közelítsenek a medvékhez fényképkészítés céljából, közli a Hargita megyei csendőrség.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.