Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Megdolgoztatták a medvék a csendőröket az elmúlt hétvégén

Illusztráció/TimpOnline

 

 

 

Öt, medve jelenlétét jelző hívás érkezett a 112- es telefonszámon az elmúlt hétvégén Tusnádfürdőről és Siménfalváról, tájékoztat a Hargita megyei csendőrség.

Két esetben a helyszínre kirendelt csendőrök nem találták ott a medvéket Tusnádfürdőn, de szombaton és vasárnap a Siménfalvához tartozó Székelyszentmihályon ott voltak.

Az első hívás szombaton, augusztus 15-én érkezett, 3:04-kor, egy héz udvarán tartózkodó két medvét jelentettek be. Egy rendőrből és egy csendőrből álló csapat azonnal a helyszínre ment és a medvéket az erdőbe zavarták.

A második hívás augusztus 16-án érkezett, 3:08-kor, ugyanaz a férfi jelentette, hogy medve van a településen. A helyszínre érkező csendőrök elzavarták a medvét a közeli erdőbe.

A tegnapi utolsó, 14:00 órakor érkező hívásban a lövétei bánya körül talált elpusztult medvéről tettek bejelentést. A helyszínre érkező csendőrök biztosították a területet a szakemberek beavatkozásához.

A fenti esetekben mindegyikében értesítették az illetékes hatóságokat is.

Az év elejétől jelen pillanatig 156 medve jelenlétére utaló hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőségen, a legtöbbet, 73-at júniusban. Folyó hónapban 12 hívást regisztráltak. A hívások területi megoszlása gyakoriság szerint Tusnádfürdő és Vasláb, de jelentettek medvét Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Marosfőről, Csíkpálfalváról, Gyeryóújfaluból, Csíkszentmártonból, Székelylengyelfalváról, Zeteváraljáról, Oroszhegyről, a Szent Anna tótól, Siménfalváról és Lövétéről is.

Emlékeztetjük a polgárokat, hogy amikor medvével találkoznak, hívják a 112-es számot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék  a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljával.

 

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük