Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újra megjelentek a medvék Tusnádfürdőn: élelmet keresve kárt is okoztak

 

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség arról tájékoztat, hogy az elmúlt 24 órában 2 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amely medvék jelenlétét jelezte Tusnádfürdőn.

Az első hívás tegnap június 16-án érkezett, melyben egy nő jelentette, hogy medve van a tusnádfürdői Fenyő utcában az egyik panzióban. A tusnádi hegyi csendőrség egy csapata azonnal a helyszínre ment, de már nem találták ott a medvét. A vadállat kárt okozott, több mint valószínű, hogy élelmet keresett.

A második hívás éjfél körül történt, egy férfi jelentette, hogy a polgármesteri hivatal épülete előtt van egy medve, szintén a fenti településen. A telefonáló szerint a medve betört egy üzletbe.

A mobil csendőrség egy csapata rövid időn belül a helyszínre érkezett, és az időközben a másik medvéhez társult hárombocsos anyamedvét is lezavarták. Tovább járőrözve a csendőrök más medvéket is láttak az utcákon, és elzavarták őket az erdő irányába”, közölte a Hargita megyei csendőrfelügyelőség szóvivője.

https://www.facebook.com/watch/ziarharghita/

Mindkét esetben a csendőrök még egy ideig a helyszíneken maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárultáról. Ugyanakkor értesítették az illetékes hatóságokat is, amelyekkel együttműködnek, különösebb incidens nem történt.

A csendőrség emlékezteti a polgárokat, hogy amikor medvét látnak, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a konyhai hulladékot és ne menjenek közel a medvékhez fényképet vagy videófelvételt készíteni.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük