Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bocsos anyamedvét láttak egy turistaösvényen. Két turistát mentettek ki a csendőrök

 

Szerdán, december 1-jén, a gyilkostói hegyi csendőrök két turista kimentésére igyekeztek fel a hegyre, akik a Kis Cohárdra vezető ösvényen egy bocsos anyamedvét láttak. Egy harmadik turistát is visszafordítottak a turistaösvényről.

„A hívás 13:56-kor érkezett, két bukaresti turista a Kis Cohárd csúcstól 50 méterre egy bocsos anyamedvét észleltek. A szolgálatos diszpécser azt tanácsolta a turistáknak, hogy hagyják hátra az élelmet, így a vadállat azzal lesz elfoglalva, ők pedig lassan induljanak az üdülőtelep irányába és egy csendőrcsapatot küldenek a segítségükre. A turisták követték a tanácsokat és rövid időn belül találkoztak a csendőrökkel, akik biztonságosan lehozták őket a hegyről. Útközben egy férfit is visszafordítottak az útról, aki ugyanarra a csúcsra szeretett volna feljutni.

Bár ez alkalommal nem lakott területen járt a medve, mégis azt tanácsoljuk az embereknek, hogy valahányszor medvét észlelnek hívják a 112-es számot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, és nem menjenek azok közelébe fényképet készíteni”, közli a Hargita megyei csendőrség.

2020-ban több mint 200 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécser szolgálatához a 112-es egységes segélyhívó számon, idén eddig a dátumig 490 esetben volt szükség a csendőrök beavatkozására. Emellett voltak olyan helyzetek, hogy a terepen szolgálatban levő csendőröket közvetlenül értesítették a polgárok, vagy maguk a csendőrök észleltek medvét emberi települések közelében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.