Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vaslábon újból meglátogatta a tyúkólat a medve

Ma éjszaka, éjfél után 55 perccel Vaslábról érkezett egy hívás a 112-es segélyhívó számon. Egy helyi lakos elmondta, hogy medve jár az udvarán. A bejelentő elmondása szerint a medve kárt is okozott, több tyúkot megölt, a tyúkólat tönkretette, tájékoztat a Hargita megyei Csendőrfelügyelőség.

A gyergyószentmiklósi 4-es számú csendőrkülönítmény járőrcsapatát vezényelték a helyszínre, ahol igazolódott a medve jelenléte. A csendőrök eltávolították a kistermetű medvét a lakott zónából és még egy ideig a helyszínen maradtak, hogy megbizonyosodjanak, a vad nem tér vissza. Egyéb incidens nem történt.

Emlékeztetjük a polgárokat, hogy ha a fentihez hasonló helyzettel szembesülnek, ne próbáljanak meg közbelépni, ne etessék a vadállatokat, ne menjenek közel az állathoz, ne próbáljanak meg fényképet vagy szelfit készíteni a medvével, továbbá gondosan tárolják a háztartási hulladékot, üzenik a csendőrök.

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük