Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A kőrispataki gyilkos medvét a kilövési engedély megérkezése után ártalmatlanítják

 

Szombaton, Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke telefonos tájékoztatást kapott Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztertől, hogy engedélyezi a Hubertus Vadászegyesült által kérvényezett veszélyes medve kilövését, amelyik pénteken halálosan megsebesített egy 35 éves férfit.

A Hubertus Vadásztársaság már korábban kérte a veszélyes egyed kilövését, de visszautasították. A minisztérium cáfolja, hogy érkezett volna az intézménybe ilyen kérés. A szóban forgó egyedre vonatkozó kérést és visszautasítást megtaláltuk a minisztérium oldalán, de úgy tudjuk, más esetek is voltak. A Hubertus Vadásztársaság azt mondta, hétfőn bemutatják a további visszautasításokra vonatkozó átiratokat, – mondta Borboly Csaba.

A Környezetvédelmi Minisztérium honlapja szerint a Hubertus Vadásztársaság 2017-ben négy kilövési kérelmet nyújtott be, amelyek közül kettőt elutasítottak, és két másik esetben úgy döntöttek, hogy a medvepéldányokat áthelyezik. Nem hagytak jóvá egyetlen kilövési engedélyt. Tavaly a Hubertus Vadásztársaság kilövési kérelmet nyújtott be, amit elutasítottak.

Ilyen súlyos helyzetben nem a védekezés lenne az illetékes minisztérium feladata, hanem proaktív hozzáállás kellene a helyzet orvoslásához. Továbbra is kérjük, hogy rendeljenek el az intézményben egy belső vizsgálatot, amely ellenőrzi a Hargita megyei esetek kezelését – tette hozzá a megyeelnök.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.