Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Téli szezonra készen állnak Hargita megyében a hótakarító gépek

 

  • Automatizált gépek, interaktív térkép, non-stop diszpécserszolgálat

A hótakarító berendezések azonnal bevethetők téli útviszonyok esetén. A tizenhét tétel (lot) úgy van kialakítva, hogy teljes mértékben lefedje a megyei utakat, és megfeleljen Hargita megye hegyvidéki elhelyezkedéséből adódó különleges feltételeinek.

A szolgáltató cég a reggeli óráktól, 3:00- 7:00 óra között csúszásgátló anyagot szór az utakra, valamint délután is jelen lesz az utakon, nagy hóesés esetén a hóeltakarítást folyamatosan biztosítják a forgalom optimális körülményeinek biztosítása érdekében.

Egy interaktív térképen keresztül valós időben nyomon követhető a berendezések mozgása, GPS rendszeren keresztül, a Hargita Megye Tanácsa által biztosított http://regi.hargitamegye.ro/utak.html oldalon.

Ugyanakkor a hatékony kommunikáció érdekében az intézmény diszpécseri irodája folyamatosan elérhető: a 0266 207 774-es telefonszámon vagy a dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro e-mail címen jelezni lehet a megyei utakon fennálló bármilyen helyzetet.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke arra kérte a járművezetőket, hogy a forgalmi viszonyokhoz igazítsák sebességüket, különösen az újonnan épített utakon, mert az új aszfaltréteg védelmére nem sót, hanem csak homokot használnak majd csúszásgátló anyagként.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.